Ana içeriğe atla

Yaptığım Kışlıklar

Merhabalar
Geçtiğimiz senelerde yaptığım kışlıkları yazmıştım. Bu sene her ne kadar yazıyı yazmakta geç kalmış olsam da aklımda kalmasın diye yazmak istedim. 

Malum pandemi döneminde market sıkıntıları çok fazlaydı. Markete gitsek bir türlü, gitmesek olmaz. Önceden beri dondurucu almak niyetindeydim ama eski evimde yer olmadığından dondurucu alamamıştım. Yeni evde yer olunca, pandemide sıkıntılarda yaşayınca dondurucu almak farz oldu. İyi de oldu. Hatta 7 çekmece almış olmam daha da iyi oldu. Rahat rahat kışlık koyabildim.  Fakat kışlık meselesini abartmış olabilirim. Bu konuyla ilgili eşime "bu yetmiyor yanına bir tane daha alalım" diye teklif ettiğimde kendisi bana daha güzel bir öneri ile geldi. Odayı soğuk hava deposuna çevirmek. Önerisini kabul ettiğimi söylediğimde bana bakışını unutamıyorum. Resmen gözün doysun der gibiydi. Hakikaten öyle bir şey olursa ben hiç mutfaktan çıkmam ki. Mutfağı çok seviyorum. Neyse bu kadar gevezelik yeter. Hadi bakalım bu sene neler yapmışım?

Bezelye 20 kilo
Taze fasulye 15 kilo
Brabunya 11 kilo
Domates rendesi 1 kasa
Doğranmış domates yarım kasa
Biber kızartması  8 kilo
Menemenlik biber 5 kilo
Süt mısır koçandan ayrılmış 8 adet
Karnıyarık kızartması 20 kilo 
Bamya 5 kilo
Vişne tam olarak bilemiyorum köydeki bahçeden geldikçe koydum.
Kızılcık 5 paket
Taze kabak 3 kilo
Dolma biber 1 kilo
Ayrıca pazar alışverişi yapıp bozulmasın diye doğrayıp sakladığım havuç

Dondurucuyu aldığım ilk zamanlar yaz olduğu için limon, çilek, böğürtlen, kayısı, armut, elma, kavun, karpuz, şeftali, erik gibi taze meyveleri sakladım. Bunları blend edip içine az şeker atıp süzerek yaz içecekleri yaptım. Ev halkı ve gelen misafirlerim ayıla, bayıla tükettiler. Ancak dolapta yer kapladığından kış için bu meyveleri saklama gereği duymadım. Sadece vişne ve kızılcık kaldı. Onları da yakın zamanda bitirerek dondurucu da yer açmayı planlıyorum. Ayrıca kurban bayramında yapmış olduğum kemik suları da çorba ve pilavlarda kullanmak üzere dondurucudaki yerini almış durumda. (Kemik suyu tarifini daha sonra paylaşacağım.)


Her sene buzdolabının dondurucusuna sığan ben, bu sene 7 çekmece ve buzdolabı üstüne sığamadım. Demek ki ne kadar yer olursa o kadar sığamıyormuşsun. Bunu da anlamış olduk. 

Bunun dışında annem tarhana ve salça yaptı. Makarna kesti. Ben patlıcanlı sos yapacaktım ancak yetiştiremedim. Bu sene ne yazık ki kaldı. Nasip değilmiş ne yapalım. Allah'ım bu yaptıklarımızı ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah. 

Sizler bu sene neler yaptınız? Hadi yorumda yazın. Benim yapmadığım bir şey varsa seneye onuda yapabilirim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Beyda hanım derin dondurucuda hava alacak yer kalmamış :)

    YanıtlaSil
  2. Oh oh maşallah valla iyi doldurmuşsun dondurucuyu :)
    Mutfağı hiç sevmiyorum ne yalan söyleyeyim, o günlük aç kalmayacak kadar yaparsam yaparım o da mecburiyet olursa, olmadı dışardan yerim :)

    YanıtlaSil
  3. Ooo ellerine sağlık. Ama ya elektrikler giderse ya bozulursa diye ben rahat edemzdim sanırım :D

    YanıtlaSil
  4. Odayı soğuk hava deposuna çevirmek iyi fikir :) Yer mevzusu sorunu önemli, birkaç lokmacık ancak dondurabiliyoruz biz buzdolabının dondurucu kısmında.Bu yüzden kurutma yapıyoruz biraz da. ek olarak.Yemeklik,kompostoluk falan.

    Sağlıklı günlerde tüketin :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlıkk... Böyle yapanları görünce inanılmaz imreniyorum ama çay koymayı bilmem daha, çokta hevesli değilim öğrenmeye^^ Ayakta kalabilmek için benim için mutfak Lady Wed. gibi=)

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık. :) odayı soğuk hava deposuna çevirme fikri mantıklı aslında :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları