Ana içeriğe atla

Sophie Kinsella - Numaran Bende Var

Merhabalar

Kafa yormayan şezlong kitaplarını seviyorum.
Beynimin dolu olduğu zamanlarda özellikle tercih ediyorum ki, bu kitaplardan biride Numaran Bende Var kitabı oldu. 

Poppy, Magnus adında zengin ve yakışıklı biriyle nişanlı bir kızdır. Arkadaşlarıyla gittiği bir davette aile yadigarı yüzüğünü kaybeder. Şansızlıklar bununla da sınırlı kalmaz. Yüzüğünü bulmaya çalışırken, aynı anda cep telefonunu da çaldırınca ne yapacağını bilemez. Kendisini talihsiz olarak adlandırdığı sırada çöp kutusunda bir cep telefonu bulur. Yüzüğü bulması ve aynı zamanda da otel çalışanlarına bir telefon numarası vermesi gerekmektedir. Bunun kendisi için şans olduğunu düşünür ve cep telefonunu sahiplenir. Akabinde leblebi şekeri dağıtır gibi yüzük bulununca aramaları için herkese numarayı verir.

Cep telefonunun asıl sahibi ise, Sam Roxton adında bir işadamıdır ve telefon  asistanına ait şirket hattıdır. Sam'in asistanı bir toplantı sırasında kızıp istifa edince, şirket hattından kurtulmak için telefonu çöp kutusuna atar. Sam'in  ise telefona acilen ihtiyacı vardır ancak Poppy'den telefonu almak sandığı kadar kolay olmayacaktır. Poppy için telefon hayati önem taşımaktadır. Çünkü yüzüğü bulduklarında kendilerine bu numaradan erişeceklerdir. Ayrıca çöpte bulunan şey kamuya açıktır mantığı ile telefonu daha da sahiplenir.

Poppy, Sam ile bir anlaşma yapar. Gelen mailleri ve mesajları anında kendisine iletecek, ancak bunun karşılığında telefon bulunana kadar telefon kendisinde kalacaktır. Sam her ne kadar bu duruma sinirlense ve ilk etapta kabul etmek istemese de, Sam'in ikna edici kişiliği, aynı zamanda Sam'in de asistana olan ihtiyacı nedeniyle el mecbur kabul eder. Ancak Sam'in yanıldığı nokta şudur ki, Poppy normal bir kişilik değildir. Zira gelen mesajlara cevap vermeye başlamasıyla işler karışmaya başlar. Hele birde Poppy Sam'in özel mesajlarını da işin içine katıp, cevaplanmalarını gerektiğini düşünüp onlara da cevap vermeye başlayınca, üstelik Sam'in bundan haberi de olmayınca işler iyice çığırından çıkar.

Peki bu kadar olay arasında Poppy yüzüğü bulup, Magnus ile evlenebilecek mi? Yüzük bulunacak mı? Peki bu kadar karmaşa arasında Poppy ile Sam'in telefon çekişmesi ne olacak?

Kitap eğlenceli bir şekilde başlıyor. Çöp kutusunda bulunan şeyler kamuya açık mıdır? diye düşünmeden edemiyorsunuz. Poppy gerçekten çok kafa bir kız. Poppy'i okurken herkes kendinden bir parça bulacaktır. Çok eğlenceli bir kız.

Poppy'nin nişanlısı Magnus aşırı kibardı. Ailesi ise aşırı eğitimli, programlı ve her şeyden fazla fazla var. İnsan öyle bir aileye gelin gitse aşırı sıkılır. Çünkü etrafınızda sürekli mükemmel insanlar var ve hata yapmaya korkuyorsunuz. Ki Poppy'de hata yapmaktan aşırı derece de korktu. 

Yine erkek karakter sevgim ön planda. Sam karakter olarak soğuk, e-posta cevaplamayı sevmeyen, mecburi cevaplanması gerekenleri de kısacık cevaplarla geçiştiren birisi.  Sam bazı yerlerde sinir bozucu olsa da, kendisine göre sebepleri vardı. Poppy ile olan diyaloglarına bayıldım. Poppy bazı yerlerde haddini aşmış olsa da, Sam yine de iyi dayandı. Özellikle Poppy'nin Sam'in şahsi e-maillerine verdiği cevaplar, her şeye karışması çok tatlıydı. Ben Sam'i bu konuda destekliyorum ama Poppy'i de destekliyorum. İkisini de sevdim açıkçası. 

Kitapta gülümseten sahneler oldukça fazlaydı. Hele kelime oyunu meselesine bittim. Çok güzeldi. Kitabı okuyanlar anlayacaktır.

Tatilde okumalık ya da kafa dağıtmalık bu kitabı tavsiye ediyorum. Yüksek beklenti içinde olmadan okunursa, gülümseten güzel bir kitap.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Kitaplı, sağlıklı ve mutlu günler sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Bravo bana! Kaybettim :( Şu dünyada kaybetmemem gereken tek şeyi kaybettim. Nişan yüzüğümü! Magnus’un üç nesillik aile yadigarı.

Ve şimdi, tam da annesiyle babasının döndüğü gün kaybettim. Kaybetmek için o günü buldum. Derin derin nefes al, Poppy.
Olumlu düşün :)

Bir hayır yemeğinde kızlarla iki kadeh şampanya devirdikten sonra Poppy’nin hayatı bir anda tepetaklak oldu. Yalnızca nişan yüzüğünü kaybetmekle kalmadı, arkasından yaşanan panikte cep telefonundan da oldu. Titrek bacaklarla otelin lobisinde dört dönerken, bir çöp kutusunda terkedilmiş bir telefon buldu. E, mal bulanındır demişler! Artık otele bir numara bırakabilirdi. Kaderinde vardı demek ki!
Tek sorun şuydu ki, telefonun sahibi işadamı Sam Roxton, onunla aynı fikirde değildi. Cep telefonunu geri istiyordu ve Poppy’nin, tüm mesajlarını okumasından ve özel hayatına burnunu sokmasından hiç hoşlanmamıştı. Üstüne üstlük yüzüğü bulana kadar Poppy’nin tek elle idare etmesi gerekecekti (!) Düğün hazırlıkları, Sam’in geçici asistanlığı vazifesi ve başına bizzat açtığı türlü belalar yüzünden işler iyice karışacaktı.

Basım Yılı : 20153

Sayfa Sayısı : 452

Artemis Yayınları

Çevirmen : Bilge Turan

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Yeşil Yol

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.