Ana içeriğe atla

Özlem Çorapçı Aydemir - Gecemin Yıldızı

Merhabalar

Aşkla Seven Adamlar serisinin ikinci kitabı Gecemin Yıldızı.
Kitapta erkek karakteri çok sevdiğim halde, kadın karakteri parçalamak istediğim bir kitap. Kitabın konusuna bakalım. Sonrasında yorumuma geçeriz.

Aylin bir şirkette asistan olarak görev yaparken, üvey abisinin çıkardığı bir kavga nedeniyle işinden olur. Babasının acımasızlığı, üvey annesinin ve üvey abisinin tavırları evi artık katlanılmaz duruma getirmiştir. Ancak evden kurtulabilmek, kendisine yeni bir hayat kurabilmek adına yeniden iş bulup çalışması gerekmektedir. Yine bir yere iş görüşmesine gittiğinde Yiğit Ertürk ile tanışır. Yiğit otoriter biridir. Kendisine asistan seçmekte çok titiz davranmaktadır. Aylin daha önceki iş yerinden sorunlu ayrıldığından işe alınmayacağını düşünür ve Yiğit'e daha önceki işyerinde olanları anlatırken bir nevi kafa tutar. Yiğit Aylin'in tavrını karşısında etkilenir ve Aylin'i işe alır.

Aylin işe girdikten sonra hayatını düzene koymak için uğraşmaktadır. Ancak babası rahat durmaz ve para karşılığında Aylin'i satar. Aylin bu duruma karşı çıkınca, öldüresiye dövdüğü bir gün Aylin dayanamaz ve Yiğit'i arar. Yiğit geldiğinde Aylin komalık durumdadır. Aylin'i alıp gitmeden önce babasına gereken dersi de vermeyi ihmal etmez. Hastaneden çıktıktan sonra kalacak yeri olmayan Aylin'i kendi evine götüren Yiğit, Aylin'i korumak isterken kendisini de beklenmedik duygular içinde bulmaya başlar. Peki Aylin cephesinde durum aynı mıdır?

Kitap boyunca Yiğit'i ne kadar sevdiysem, maalesef Aylin'den bir o kadar hazetmedim. Hatta Yiğit bu kadının neresini sevdi demeden de duramadım. Aylin çok bencil bir karakter. Yiğit'e az çektirmedi. Yiğit nasıl sabırlı bir adam ki, her yaptığına göz yumdu. Tabii herkesin de bir sabrı vardı. Yiğit'in ne zaman sabrı tükenecek dediğim yerde şükür tavrını ortaya koydu. 

Kitabı sırf Yiğit için okudum diyebilirim. Zira Aylin karakterini kitabın sonuna kadar sevemedim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel bir hafta sonu sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Mutluluk, her zaman çok uzakta değildi. İlla her acı bitmeyecek diye bir kural da yoktu. Bir adam canını acıtırken başka bir adam o acıları dindirebilirdi. Öyle de olmuştu. Tüm acılarım, onca kederim bu adamın kollarında son bulmuştu. Bugün geçmişime baktığımda, tek güzel şeyin Yiğit Ertürk olduğunu görüyordum.”

Sevginin bu hayatta aşılamayacak engelleri nasıl aştığının, saf ve masum kalplerin bir araya geldiğinde nasıl mucizeler yaratacağının öyküsüydü Aylin ve Yiğit’in yaşadıkları aşk.

Kötülüğe karşı; inadına sevgi, inadına tutku, inadına güzellik, ama illa da aşk…

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 408

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Sanki biraz pembe dizi kıvamında :) Sağolasın canım.

    YanıtlaSil
  2. Yaptıklarından sonra Aylin'in Yiğit'e çok minnettar olması gerekiyor gibi. Nankörlük yaptıysa okurken ben de sinirlenirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule. Minnettardı ama aylin çok bencil ve burnu havada bir tipti. O nedenle sevemedim.

      Sil
  3. Yiğitin dizisi gibi ...Okunası güzel bir eser...Teşekkürler editor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Radyo Tiyatrosu - Kaplumbağa Sever misiniz?

 

Naime Özeren - 23 Nisan

Megalodon Köpek Balığı Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhabalar Bugün sizlere Megalodon hakkında bilgi vereceğim.

Piyasalarda Bugün: 26 Nisan 2024

 

26 Nisan 2024 Cuma Altın Fiyatları