Ana içeriğe atla

Özlem Çorapçı Aydemir - Gecemin Yıldızı

Merhabalar

Aşkla Seven Adamlar serisinin ikinci kitabı Gecemin Yıldızı.
Kitapta erkek karakteri çok sevdiğim halde, kadın karakteri parçalamak istediğim bir kitap. Kitabın konusuna bakalım. Sonrasında yorumuma geçeriz.

Aylin bir şirkette asistan olarak görev yaparken, üvey abisinin çıkardığı bir kavga nedeniyle işinden olur. Babasının acımasızlığı, üvey annesinin ve üvey abisinin tavırları evi artık katlanılmaz duruma getirmiştir. Ancak evden kurtulabilmek, kendisine yeni bir hayat kurabilmek adına yeniden iş bulup çalışması gerekmektedir. Yine bir yere iş görüşmesine gittiğinde Yiğit Ertürk ile tanışır. Yiğit otoriter biridir. Kendisine asistan seçmekte çok titiz davranmaktadır. Aylin daha önceki iş yerinden sorunlu ayrıldığından işe alınmayacağını düşünür ve Yiğit'e daha önceki işyerinde olanları anlatırken bir nevi kafa tutar. Yiğit Aylin'in tavrını karşısında etkilenir ve Aylin'i işe alır.

Aylin işe girdikten sonra hayatını düzene koymak için uğraşmaktadır. Ancak babası rahat durmaz ve para karşılığında Aylin'i satar. Aylin bu duruma karşı çıkınca, öldüresiye dövdüğü bir gün Aylin dayanamaz ve Yiğit'i arar. Yiğit geldiğinde Aylin komalık durumdadır. Aylin'i alıp gitmeden önce babasına gereken dersi de vermeyi ihmal etmez. Hastaneden çıktıktan sonra kalacak yeri olmayan Aylin'i kendi evine götüren Yiğit, Aylin'i korumak isterken kendisini de beklenmedik duygular içinde bulmaya başlar. Peki Aylin cephesinde durum aynı mıdır?

Kitap boyunca Yiğit'i ne kadar sevdiysem, maalesef Aylin'den bir o kadar hazetmedim. Hatta Yiğit bu kadının neresini sevdi demeden de duramadım. Aylin çok bencil bir karakter. Yiğit'e az çektirmedi. Yiğit nasıl sabırlı bir adam ki, her yaptığına göz yumdu. Tabii herkesin de bir sabrı vardı. Yiğit'in ne zaman sabrı tükenecek dediğim yerde şükür tavrını ortaya koydu. 

Kitabı sırf Yiğit için okudum diyebilirim. Zira Aylin karakterini kitabın sonuna kadar sevemedim.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Güzel bir hafta sonu sizlerle olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

“Mutluluk, her zaman çok uzakta değildi. İlla her acı bitmeyecek diye bir kural da yoktu. Bir adam canını acıtırken başka bir adam o acıları dindirebilirdi. Öyle de olmuştu. Tüm acılarım, onca kederim bu adamın kollarında son bulmuştu. Bugün geçmişime baktığımda, tek güzel şeyin Yiğit Ertürk olduğunu görüyordum.”

Sevginin bu hayatta aşılamayacak engelleri nasıl aştığının, saf ve masum kalplerin bir araya geldiğinde nasıl mucizeler yaratacağının öyküsüydü Aylin ve Yiğit’in yaşadıkları aşk.

Kötülüğe karşı; inadına sevgi, inadına tutku, inadına güzellik, ama illa da aşk…

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 408

Müptela Yayınları

Yorumlar

  1. Sanki biraz pembe dizi kıvamında :) Sağolasın canım.

    YanıtlaSil
  2. Yaptıklarından sonra Aylin'in Yiğit'e çok minnettar olması gerekiyor gibi. Nankörlük yaptıysa okurken ben de sinirlenirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule. Minnettardı ama aylin çok bencil ve burnu havada bir tipti. O nedenle sevemedim.

      Sil
  3. Yiğitin dizisi gibi ...Okunası güzel bir eser...Teşekkürler editor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1

 

Ülkü Beşgül Kimdir?

 

Keşfedilen Bloglar 5

Herkese merhaba Ben Hayata Genç Bakış. Annemin bloğunda yazmaya başladığımda blog keşif etkinliği düzenlemiştim.

Her Çocuk Özeldir Film Yorumu

Merhabalar Senenin son günü izlediğim çok güzel ve özel bir film Her Çocuk Özeldir.

Neden Ajanda Kullanmalıyız? Kaç Tane Ajandam Var?

Merhabalar Dünkü yazımda Çocuklara Ajanda Alışkanlığı Kazandırmak 'tan bahsetmiştim.

Rabia Çetin, Beyza Neşe Akkuş - Dedoş'tan Öğrendiklerim

 

Lütfen Dikkatle Okuyunuz!...

Merhabalar Bu yazıyı yazmak uzun zamandır aklımdaydı.

Reşat Nuri GÜNTEKİN - Çalıkuşu

Merhaba dostlar, Hangi kitabı ilk paylaşsam diye çok düşünmeden yıllardır en sevdiğim ve içimde hep sürekli okuma arzusuyla dolduğum Reşat Nuri Güntekin'in unutulmaz eseri, hakkında film ve diziler yapılan Çalıkuşu ile başlamak istedim.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Blog Keşif Etkinliği

Merhabalar Malum artık annemle birlikte blog yazmaya başladık. Böylesi belki de daha iyi olacak. Omuz omuza, anne-oğul birlikte daha güzel şeyler yapabilmek adına tek blog, tek yürek olarak yolumuza devam etmeye karar verdik. Annem benim her daim hep ve tam destekçim.