Ana içeriğe atla

Debbie Macomber - İyi ki Geldin (Blossom Sokağı Serisi - 9)

Merhabalar

Debbie Macomber hızına yetişemeyenlere ilave olarak bir adet Beyda bırakıyorum buraya.
Kadının inanılmaz bir kitap yazma hızı var. Ne zaman bir kitabını daha okudum, şükür azaldı desem, aradan geçen kısa zaman sonra yeni bir kitap çıkardığını görüyorum ve bu nedenle de kitaplarını hiç bitiremeyeceğim sanırım. 

Libby hayatı boyunca kariyeri için çalışmıştır. Hatta kendisini öylesine kariyerine adamıştır ki, altı senedir çalıştığı avukatlık şirketinde ortak olacağını düşünür. Kariyeri uğruna evliliğinden bile vazgeçen Libby Morgan'ı bekleyen kötü sürpriz ise, çok güvendiği şirketinde yükselmek yerine görevine son verilmiş olmasıdır. Libby kendisine çok güvenmektedir. Çünkü çok iyi bir fon danışmanı olduğundan, hemen iş bulabilecektir ve işten çıkaran eski patronları ise pişman olacaklardır. Ama işler Libby'nin düşündüğü gibi gitmez. İşten çıkarılmasının üstünden zaman geçtikçe, Libby'nin hayata bakışı, hayatındaki öncelikler değişmeye başlar. Yolu Blossom Sokağındaki Lydia'nın dükkanına düşünce hayatı düzene girmeye başlar. Gönüllü olarak yeni doğan bebeklere şapka ve battaniye örmeye başlar. Hastaneye ördükleri şapkaları bırakmaya gittiklerinde hayatının aşkı da karşısına çıkacaktır. Ancak Libby geçmişte yaptığı hatalardan ders almış mıdır? Karşısına çıkan aşka sahip çıkabilecek midir? 

Blossom Sokağı serisinin 9.kitabı olan İyi Geldin'de yine Blossom Sokağı'nın kahramanlarından tanıdık simalar karşımıza çıkıyor ve bunların başında da Lydia geliyor. Ldyia ve ailesini okumak iyi geldi. Yüncü dükkanında yine yeni olaylar vardı. Lydia ve arkadaşları olayların üstünden nasıl gelecekler?

Libby'nin yaşadıkları aslında bizimde hayatımızda yaşadıklarımızın bir özeti gibi. Özel hayatımızın önüne geçen iş hayatımız nedeniyle ne kadar çok şeyi kaçırdığımızın farkında mıyız? acaba. 

Kitabı okurken açıkçası kendi hayatımı da sorguladım. Geçmişteki hatalarımdan ders aldığımı da bu sayede görmüş oldum. Bir zamanlar bende Libby gibiydim ama zaman geçtikte iş hayatının aslında gelip geçici olduğunu ve ne kadar özverili çalışırsan çalış, günün birinde çalıştığın işyerinden ayrıldığında aslında hiçbir zaman oraya ait olmadığını acı bir şekilde fark ediyorsun. 

Hayatımızda seçimlerin yaşantımızı ne kadar etkilediğini anlatan güzel bir kitap İyi ki Geldin. Debbie Macomber kitaplarını seviyorum. Aile, dostluk ve sevgi üstüne güzel hikayeleri var. Zaman da kısa bir mola vermek için kesinlikle okunacak bir yazar.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Kitapla ve aşkla geçen günleriniz olsun.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Libby Morgan’ın yıllardır tek bir hayali vardır: Büyük iş yükü altında çalıştığı hukuk firmasına ortak olmak. Kariyeri için arkadaşları, evliliği ve aile kurma şansı da dahil olmak üzere her şeyden feragat etmiştir. Patronu onu ofisine çağırdığında, Libby en sonunda güzel haberi alacağını zanneder, fakat sarsıcı gerçek onu beklemektedir: İşten çıkarılmıştır ve tüm hayatını yeni baştan kurmak zorundadır… hem de hiç vakit kaybetmeden.

Bütün uğraşlarına rağmen iş bulamayınca Libby eski arkadaşlarıyla tekrar bağlantı kurar ve öğleden sonralarını da sıcacık bir yüncü dükkânı olan Bir Yumak Mutluluk’ta geçirmeye başlar. Burada dükkânın iyi huylu sahibi Lydia, Lydia’nın çocukluktan yeni çıkmış olan enerjik kızı Casey ve Casey’in en iyi arkadaşı olan Ava’yla yakın bir ilişki kurar. Utangaç ama sıkıntılı bir kız olan Ava, Libby’nin geleceğini şaşırtıcı ve köklü bir şekilde yeniden biçimlendirecektir.

Bir Yumak Mutluluk’un ikinci yuvası –buradaki kadınların da ikinci ailesi– olmasıyla birlikte, Libby sahip olduğu bu yeni hayattan büyük bir zevk almaya başlar. Hatta, onun için mükemmel bir seçenek olarak görünen etkileyici ve yakışıklı bir doktorla romantizm yaşamak için gereken zamanı bile bulur. Ama olaylar gelişirken, Libby çok sevdiği yeni yaşamını sonsuza kadar değiştirebilecek bir tercih yapmak zorunda kalır.

Sımsıcak bir anlatımı ve zengin dokunmuş bir kumaşı olan İyi ki Geldin, yeni başlangıçların vaadi ve dostluğun ve aşkın sonsuz keyifleriyle dolu bir roman.

Sayfa Sayısı : 440


Basım Yılı : 2014


Epsilon Yayınları

Yorumlar

  1. Güzel kitap paylaşımı için teşekkürler, Evet maalesef bizler her zaman birşeyleri hayatımızın odağına koyarak aslolan şeylerimizi hep erteliyoruz veya vazgeçmek zorunda kalıyoruz. Ama tek gerçek yüreğinin sesini dinleyip, hayallerin peşinden koşmakta gizli bence... Sevgimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sokağa açılan blog;
      hayallerinin peşinden gitmek güzel. İnsan sevdiği işi yapmalı tabii ki. Ama biz hayatı fazla önemsiyoruz sanırım. Kendimizi kaptırıyoruz ve çevremizdeki sevgiye değer insanları birer birer hayatımızdan uzaklaştırıyoruz. Sevdiklerimize de zaman ayırmak gerek. Hayat kısa:(

      Sil
    2. Aynen öyle kısa ki hemde... (ayrıca umarım demek istediğin şimdi düzeldi) Sevgimle.

      Sil
    3. Thanks :))

      Sil
  2. Kalın ama çabuk okunacak türden bir kitap gibi. Çok teşekürler Beyda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız;
      Debbie Macomber kitapları zaten çerezlik kitaplar. Hemen bitiryor. Ama ben içindeki verdiği mesajları seviyorum canım :)

      Sil
  3. Teşekkürler Beyda;edebiyat kendine susamış;yüzyılların suskunluğu;21.yüzyıl büyük koşusuna dönüştü;daha şimdiden 150 kitap bekliyor,arkamda ki raflarda;ve uslanmaz şekilde yeni kitapların peşine düşüyoruz;bakalım sonumuz ne olacak? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güven Serin;
      Bende kaç 150 var öğrenmek istemezsin. :)

      Sil
  4. Bestseller olunca bende hemen bir merak başlıyor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşim;
      Evet. Ben ilk kitabını okurken hep örgü mü okuyacağız diye düşünmüştüm ama meğer olaylar örgücü dükkanında başlıyormuş.:) İlkinden sonra zaten serinin devamı geldi ve şu anda tüm kitaplarını aldım. Ama ne zaman okurum bilemiyorum canım :)

      Sil
  5. Konuyla ilgisiz, Ali Kaan, Sınava girince dahada iyi hissettim, 3 saat uyudum sonra ders çalıştım :D

    YanıtlaSil
  6. bu yazara bi başlıycam okuycam hepsini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep;
      Bende öyle diyorum ama senelerdir kitaplar elimde sürünüyor ve hızına maalesef yetişemiyorum :)

      Sil
  7. Amerikan yazarlar genelde iş ve çalışma hayatlarını çok sık yazarlar.İş ile aşkı da aynı anda anlatırlar.Bir klasik anlatım gibi görünüyor.Okumak lazım,bakış açısı değititir mutlaka
    Güzel tanıtım olmuş Beydacım,kalemine yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel Özer;
      Bakış açısını değiştiriyor kesinlikle. Klasik ama görmediklerimizi görmemizi saplıyor :)

      Sil
  8. çabuk okunan keyifli kitapları çok seviyorum, yazarın hiç kitabını okumadım ama çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra Takım;
      Kolay okunan bir kalemi var. Bazıları sevmiyor ama kafa rahatlatmak adına okuyorum ve seviyorum :)

      Sil
  9. Okumak istediğim yazarlardan birisi. Ama bir türlü ona sıra gelmiyor. Bir an önce başlamam gerekiyor sanırım çünkü dediğin gibi sürekli yeni bir kitaba adım atıyor yazar.☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Ben senelerdir bitiremedim. Umarım sen bitirirsin canım :)

      Sil
  10. Kolay okunan bir yazar güzel kitaplari var 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serya;
      Evet kafa dağıtmak ve hayata daha pozitif bakmak adına okunması gereken bir yazar olduğunu düşünüyorum canım :)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?