Ana içeriğe atla

Bengü Havva Keskin - Aşk Çarpsın Ki

Merhabalar

Bengü Havva Keskin kitabın ilk çıkışını duyurduğu günden beridir, kendimi frenleyemeden bu kitabı alma isteğiyle dolup taştım.
Aslında hemen almayı planlamıyordum ve kendime hakim olamayıp hemen sepete eklediğim, gelir gelmez de okuduğum, iyi ki de aldım dediğim kitaplardan birisi oldu. Zira oldukça eğlenceliydi. O zaman konusuna göz atalım.

Beste Yavuztürk okuldan arkadaşı Aysun ile buluşmak için gittiği kafede talihsiz bir olay yaşar. Aniden karşısına çıkan adamın üstüne kahve boca etmekle kalmak, aynı zamanda adamla birbirlerini kelle paça edecek duruma da gelirler.  Olay hakaretler boyutuna gelir. İkisi de birbirlerine nefretlerini kusarlar. Kavga öyle bir boyuta gelir ki, kavganın sona ermesi için Beste kendisi için çok değerli bir şeyini de o gün Engin'in ellerine bırakır. Hem de içi acıyarak ama laf sokmaktan da geri kalmayarak.

Beste yazmaya tutkulu biridir ve bir kitap yazmaktadır. Arkadaşı Aysun Beste'nin kitap yazdığını bildiğinden abisi Ayhan'ın çalıştığı yayınevinde okumacı olarak geçici de olsa bir iş ayarlar. Aysun'un amacı Beste'nin yazdığı kitabına yardımcı olmaktır. Bu sayede en azından yazarlık için tecrübe kazanabilecektir.

Engin Ayaz bir yayınevi sahibidir. Talihsizce yaşadığı olayın şokunu atlatmaya çalışırken karşısına çıkan kişiyle daha da çok sinirleri tepesine çıkar. Evet üzerine kahve döken Beste kanlı canlı karşısındadır. Aynı şekilde Beste'de şok içindedir. Dünya küçük dedikleri de bu olsa gerektir.

Engin başta Beste'yi kovmayı düşünse de, nasıl olsa geçici biri olduğunu bildiğinden Beste'nin işine son veremez. Nasıl olsa yakında gidecektir. Ya da Engin öyle zannetmektedir.

Aşk Çarpsın ki; son zamanlarda okuduğum güzel romantik komedilerden. Klasik bir aşk hikayesi sanmayın, zira kitabın içinde yazılan bir kitabı daha okuyoruz. Beste'nin kitabında Ayaz'a olan aşkın anlatmasına bayıldım. 

Engin'i ara ara öldürmek istediğim doğrudur. Hatta bir yerde verdiği bencilce karara "yok artık! olmaz herhalde." dedim. Ama şükür ki sonu düşündüğüm gibi olmadı. 

Kitap boyunca Beste ve Engin diyaloglarına bayıldım. Beste'nin Engin'e durmadan laf sokması çok güzeldi. Bazı yerlerde kahkaha attığım ve Beste'de kendimi gördüğüm doğrudur. Verilen cevaplar yerinde ve zekiceydi.

Kitapta okuduğumuz bir başka aşk hikayesi vardı ki; ben mest oldum. Selim Amca ve Mariantin. O nasıl bir aşktır öyle. Allah herkese böyle yüce bir aşk nasip etsin.

Kitap adının hakkını sonuna kadar veriyor. Gerçekten de insana aşk çarpınca feleğini şaşırıyor. Yer yer duygusal yerler olsa da geneli romantik komedi türündeki bu kitabı tavsiye ederim.

Bengü Havva Keskin yolun açık ve okurun bol olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, sizleri de AŞK ÇARPSIN...

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

‘Aşk çarpsın ki’ sözü dua da sayılabilir beddua da. Her ikisi de tutarsa hayatın merkezine yerleşmeye dünden hazırdır.
Kurgusal bir anlatımda yakalanmaya çalışılan gündelik hayatın bize getirdikleri, olur mu olur dedirten türden gülümseme sebepleri doğuruyor.
Duygusal olmasına rağmen uçarı tavırlarıyla bunu gizlemekte usta, lafını esirgemeyen, cahil cesaretinin nirvanasında acemi çaylak bir yazar…
Diğer tarafta “Sen benim emirlerime karşı gelme cesaretini nerden buluyorsun?” diye kükreyen, kızın deyimiyle “Sevimli belgeselinin sevimsiz aslanı…” Aynı zamanda ayarsız… Fevri tavırlarına rağmen oldukça sahiplenici bir adam…
Kim kimi durgunlaştıracak belli değil.
Aşk herkesi mutlaka bir kere de olsa çarpmalı. Çünkü her haliyle yaşamaya değer…

Basım Yılı : 2018

Sayfa Sayısı : 429

Cinius Yayınları

Yorumlar

  1. başlığı da çok çarpıcı :)!

    YanıtlaSil
  2. ''En büyük aşklar nefretle başlar '' doğrular gibi ...

    YanıtlaSil
  3. aşk maşk çarpmasın kızz ben sevmem aşk felan :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunun harikalar diyarı;
      Kız çarpsın aşksız olmaz :)

      Sil
  4. Bu tür kaliteli romantik komedilere ihtiyaç var ya. Zira ağlamalı, acılı aşklardan gına geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cem;
      aynen katılıyorum. Her şeyde bir dram. İçimiz şişti.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?