Ana içeriğe atla

Samed Behrengi - Küçük Kara Balık

Herkese Merhaba

Kısa zaman önce bitirdiğim ve çok beğendim bir kitap Küçük Kara Balık. Eski zamanlarda bir gölde yaşayan bir balığın hikayesini anlatacağım sizlere.
Küçük Kara Balık gölün dışında hayat olduğunu düşünür ve bu düşüncesini başkalarıyla paylaşır. Ancak kimse ona inanmaz. Herkes onunla dalga geçer. Küçük Kara Balık onları umursamaz. Eşyasını toplayıp yola çıkar. Bu yolculuğunda başkaları ile tanışır. Ama bu kişilerde onun bu fikri ile dalga geçer. Onu "gölün dışında hayat yok" "sen oturup, gezip, tozup hayatını yaşa" gibi sözlerle oyalarlar. Küçük Kara Balık onları da umursamaz ve son kez benimle geliyor musunuz? Deyip sözünü bitirir. Ona katılan bir kaç kişi ile macerasına devam eder. Ama bu macerasında birkaç tane tehlike ile karşılaşır. Bu tehlikelerin sadece sonuncusunu atlatamamıştır. Küçük Kara Balığı bir daha gören olmamıştır.

Kitaptan çok güzel ve okurken çok zevk aldım. Kitabı okuyanların beğeneceğini düşünüyorum. Küçük, büyük herkesin beğenerek okuyabileceği bir kitap. Eğlence, macera, heyecan vb. gibi birçok şey var. Umarım sizde okuma şansı bulursunuz.

Yeni yazım yakın zamanda gelecek. Şimdilik Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Bir varmış bir yokmuş, bir Küçük Kara Balık varmış; bu Küçük Kara Balık annesiyle birlikte bir derede yaşarmış. Küçük Kara Balık’ın en sevdiği şey, ay ışığının evlerinin üstüne vurmasıymış. Her gün, sabahtan akşama kadar, Küçük Kara Balık, annesinin peşine takılır, oraya buraya yüzermiş. “Anneciğim, burada daha fazla kalamam ben, gitmeliyim!” demiş bir gün Küçük Kara Balık. “Gitmek istediğine emin misin?” diye sormuş annesi. “Evet,” demiş Küçük Kara Balık. “Bu derenin ucunun nereye çıktığını gidip görmek istiyorum,” demiş. Başka yerlerde neler olup bittiğini gerçekten bilmek istiyorum... Böyle amaçsızca yüzmekten bıktım usandım.” Küçük Kara Balık, bütün çocuklar için unutulmaz bir öykü, bir başucu kitabı.

Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 56

Can Yayınları

Yorumlar

  1. Kitabi duymustum ama okuma firsatim olmadi. Ders cikarilacakbir hikaye gibi 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle okumalısın canım. Ben de yeniden okuyacağım inşallah :)

      Sil
  2. Çocuklarımın ve benim beğenerek okuduğu bir kitap Küçük Kara Balık. Her hangi bir birey olmaktan öte, bir şahsiyet olarak var olma mücadelesi bir yerde.
    Not: Son yazılarınız, yayınlandığı halde, takip ettiklerimize dair Blogger "Okuma Listesi" sinde gözükmüyor. Aynı sorun bende de var. Üç gün önce yayına koyduğum yazı Okuma Listesine düşmedi henüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger bazı değişiklikler yaptıktan sonra otomatik paylaşımda da sorun oldu. Kendim paylaşırsam görünüyor.
      Bu hikayeyi çocukken okumuştum ama yeniden okuyacağım :)

      Sil
  3. ay sevilmez mi tabisideee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlum çok sevdi. Bende okumuştum ama yeniden okumak istiyorum :)

      Sil
  4. Bu kitabı çok görüyorum ve bu aralar mutlaka okuyacağım. Hatırlattığınız için teşekkürler. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları