Ana içeriğe atla

Kütahya Domaniç Ormanları

Herkese Merhaba

Ailecek orman gezisi yapmayı çok severiz. Özellikle şehir dışında bulunan, muhteşem doğaya sahip yerler keşfetmek ise bizim vazgeçilmezlerimiz arasında. Sevgili Zuzum bize hep söylerdi Kütahya Domaniç Ormanlarını. Ancak gitmeye bir türlü fırsat bulamıyorduk. Geçtiğimiz senelerde canımızın sıkıldığı bir hafta sonu kendimizi ormanın kollarına attık. Hatta bu muhteşem güzelliğe nasıl daha önce gelmemişiz diye hayıflanmadan da edemedik doğrusu. Eskişehir'den yaklaşık bir saatten fazla yol sürdü. Ancak gittiğimize kesinlikle değen bir doğa ile karşı karşıya kaldık.

Kütahya Domaniç Ormanları muhteşem bir atmosfer. Hani dumanlı dağlar derler ya, resmen bire bir gördük hissettik. Eskişehir merkezde o kadar soğuk olmamasına karşın, dağın tepesine çıkıp, ormanı keşfettikçe aracın klimasını daha bir açmak zorunda kaldık. Ancak ne kadar soğuk olsa da camları açıp, o muhteşem dağ havasını içimize çekmeden de edemedik. Üşürken gelen o mis gibi oksijen hissi anlatılmaz yaşanır.

Ormanın içinde yemek yenilebilecek mekanlar mevcut. Ben pek sevmesem de kuru fasulyesi meşhurmuş. Fırında yapılanından. Ailecek kuru fasulye yedik. Açıkçası bana pek öyle ahım şahım gelmedi. Özellikle ücreti göz önüne alınırsa o parayı et ürünlerine vermeyi tercih ederdim doğrusu. Yani pek de ucuz sayılmaz. Hele ki dağ başında olduğunuz göz önüne alınırsa acıkanlar mecbur yiyecek diye fiyatlar biraz abartılmış.

Mekanlarda ne yazık ki kredi kartı geçmiyor. Çünkü internet yok. Bu nedenle gittiğinizde şayet yemek yiyip, bir şeyler içmek istiyorsanız yanınızda mutlaka nakit para bulundurun. Yoksa açıkta kalırsınız.

Bizim buraya ne yazık ki ikinciye gitme şansımız olmadı. Ancak bir daha gidersem mutlaka evden bir şeyler hazırlayıp gideriz ve orada yeriz. Gittiğimizde aceleden çıkınca bir şey hazırlama şansımız olmamıştı ama bize de tecrübe oldu doğrusu.

Sizlerinde Kütahya Domaniç tarafına yolunuz düşerse, mutlaka bu muhteşem güzelliklere uğrayın. Dağ havasını içinize çekin. Yazın gidecek olsanız bile yanınıza mutlaka hırka alın. Zira dağ havası soğuk ve çarpabilir.

Fotoğrafların hepsini buraya yükleyemedim. Youtube kanalımdan orman manzaralarının tüm fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.







Yorumlar

  1. Görseller harika. İnşallah görmek bize de kısmet olur Beyda. Şifalar olsun 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Youtube da izledim.Aklima da hemen Fatma Aliye Hanim in Domanic Daglari nin Yolcusu adli etkileyici kitap geldi.Bursa Ankara yolculuklarinda Inegol garajina yolculari almak icin giren otobuste beklerken bir kenardaki ilce dolmuslari arasinda gordugum Domanic dolmuslari da hep o yolculugu tekrarlama hayalleri kurdurmustur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule;
      O kitabı bilmiyorum ama merak ettim canım. Not aldım. Denk gelirsem okuyayım. Çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Yazarin ismi .Sukufe Nihal Basar olaracak.Yanlis hatirlamisim.

    YanıtlaSil
  4. kütahya harika bende sevmiştim
    hatta bir türküsüde vardı galiba
    kütahya kütahya bulunmaz eşin diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalemyazar;
      Kütahya merkezde pek bir şey yok ama çevresi ve ilçelerde gezilecek güzel yerler var:)

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Borsada Short Pozisyon

 

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz