Herkese Merhaba
Sağlıklı yaşam sürecinde değişik tatlar her zaman önemlidir. Ancak bunun yanı sıra ev halkını da sıkmadan bu sürece adapte etmek daha da önemlidir. Bu nedenle yeni şeyler denemek benim için bir alışkanlık oldu. Bunlardan biri de taze fasulye. Ev ahalisi kuru fasulyeyi ne kadar seviyor olsalar da, ne yazık ki taze fasulyeye o kadar mesafeliler. Yeme konusunda sıkıntıları yok. Ne pişirse yenir ama nasıl yenir kısmı sıkıntılı işte.
Hadi size taze fasulye sevmeyenlerin bile seveceği bir tarfi vereyim. Hazırsanız başlıyoruz.
Malzemeler;
Yaklaşık yarım kilo taze fasulye
Zeytinyağı
2 yumurta
Pulbiber
Karabiber
Tuz
4 kaşık mısır unu
Sosu için;
Süzme Yoğurt
Sarımsak
Yapılışı;
Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkayalım. Bir kabın içine yumurtayı kırıp çırpalım. İçine pulbiber, karabiber tuzu koyarak çırpmaya devam edelim. Çırptığımız yumurtanın üstüne taze fasulyeleri ekleyip, iyice karıştıralım. Karıştırdıktan sonra üstüne yaklaşık 4 kaşık mısır unu ve zeytinyağını ilave ederek iyice karıştıralım.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim. Taze fasulyeleri tepsiye dökelim. 170 derece fanlı ayarda üstü iyice kızarana kadar pişirelim. Fanlı ayar olması çıtırlık açısından öenmli.
Sarımsakları soyup havanda iyice dövelim. Süzme yoğurdu sarımsak ilave edip iyice çırpalım.
Fırından çıkardığımız taze fasulyelerimizi servis tabağına alalım. Üstüne sarımsaklı yoğurdu dökerek servis edelim.
Oğlum taze fasulyeyi bu şekilde yediğinden beri, yemeğini istemiyor. Görüntüsü balığı andıran, tadı ise efsane olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Yapacaklara şimdiden afiyet bal, şeker olsun.
Tarifin videosuna BURADAN ulaşabilirsiniz.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Sulu yemeğini yemeyi sevmiyorum. Belki bu güzel olabilir. Deneyeceğim bir gün :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGamzeli Kız;
SilBence seversin diye düşünüyorum:) Afiyet olsun şimdiden.
Cok ilginc.Balik gibi gozukuyor seklen.Yaza insallah denemeli.
YanıtlaSilŞule;
SilEğer yazdan çiğ taze fasulye koyduysan onunla yapabilrisin. Ben o şekilde yaptım. Değilse yazın mutlaka dene. Afiyet olsun:)
Müfred;
YanıtlaSilHayır haşlamadan yapılıyor. Hatta ben dondurucudan çıkardım bu mevsimde taze fasulye zaten yok. Buzlu olduğu halde gayet güzel pişti. Ancak kızartma gibi olması için fanlı ayarda yapmak önemli. Şimdiden afiyet olsun:)
Müfred;
YanıtlaSilBenim kendi dondurucumdan fasulye. Hazır ürün değil yani. Sende yapabilirsin o yüzden:) Buzunu çözdürmeden hemen soslayıp hemen fırına salla:)