Herkese Merhaba
Yazdan dondurucuyu doldurduğumu sağır sultan bile duyduğuna göre, gelelim kabakla olan aşkıma. Kabağın her türünü çok sevdiğimden yazdan dondurucuya köyden gelen kabakları stoklamıştım. Sağlıklı yaşam sürecinde de bağırsak sağlığı için çokça tükettiğim kabağın sadece baharatlarla yapılan tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Hadi o zaman tarife geçelim.
Malzemeler;
Kabak
Havuç
Soğan
Sarımsak
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kuru nane
Kuru dereotu
Zerdeçal
Tuz
Zeytinyağı
Sosu için;
Süzme yoğurt
Sarımsak
Yapılışı;
Soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavuralım. Havuçları küp küp doğrayıp kavrulan soğanlara ilave edelim. Dondurucudan çıkardığımız kabakları çözdürmeden buzlu halde tencereye ilave edelim. Karabiber, kırmızı toz biber, kuru nane, kuru dereotu, zerdeçal ve tuzu da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Süzme yoğurdu çırpalım. Sarımsakları soyup, havanda iyice dövelim. Sarımsakları süzme yoğurda ilave edip iyice karıştıralım.
Pişridiğimiz kabağı servis tabağına alıp, üstüne hazırladığımız yoğurdu ilave edelim. Ilık olarak servis önerimdir. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Not: Kabak yapısı itibariyle sulu bir sebze olduğundan su eklemiyoruz.
Benim sıklıkla yaptığım bu tarifi umarım sizlerde beğenerek tüketirsiniz.
Tarifimizi BURADAN izleyebilirsiniz.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.
Selam, çok hoş bir blogunuz var takipteyim :). Rica etsem sizde bloguma bi göz atıp en altta bulunan 'Okuma Listene Ekle' kısmından blogumu takip eder misiniz ?
YanıtlaSilCan Uzunyol;
SilTeşekkürler. Ben sizin bloğunuzu takip ediyordum zaten ama yeniden bakayım :)
Güzel gözüküyor.Oğlunun da yeni You Tube kanalı hayırlı olsun...
YanıtlaSilYurdagül;
SilÇok sağol canım. Kabalı açtıktan sonra daha ç.ok yemek yapma hevesi geldi:)