Ana içeriğe atla

Alberto Manguel - Ayrıntılara Âşık Adam Kitap Alıntısı

Soyunuyorum, çirkin bir elle o kemikli gövdemi sıvazlıyorum, yatağımın üzerinde bir araya gelmiş, görkemli bir örüntü oluşturmuş güzel resimlere bakıyorum, inip kalkan yüzeyleri, dikenli ağaçlıkları, pürüzsüzlüğü ve ıslaklığı hissediyorum, yaş maya, tuz ve tarçın kokusu alıyorum, hışırtı ve gıcırtıları, alınan soluğu ve iç çekmeleri duyuyorum. Gözlerimi kapatıyorum, soğuk mu soğuk yüzeye uzanıyorum, sıcaklığın yükselip bana ulaşmasını, beni içine alıp kucaklamasını, benim gözlerim onları nasıl değiştirmişse onların da benim gövdemi değiştirmesini istiyorum. Ama her zaman hep o hayal kırıklığı, hep o yenilgi duygusu! Anatole, Anatole, seni istemiyorlar, seni sevmiyorlar, senin sevgine karşılık vermeyecekler! Sen hep en sevdiklerini alıp sessizce sıvışabilirsin, onlara aşkını bağışladığın için onlar senin oldu sanırsın. Ama yanılıyorsun. Tek yapabileceğin şey seyretmek, sevmek ve beklemek olabilir ama bütün bu pırlanta taşlarından yapılmış, kafada canlandırılmış olan sevgili, dünyaya öylesine cömertçe dağılmıştır ki her sıradan yaratık, her mağaza sahibi, her dilenci, kendini beğenmiş her büro memuru, yorgun görünen her yaşlı erkek ve kocakarı onun bir parçasına sahiptir, o sevgili hiçbir zaman senin olamaz. O senin için her zaman hayalinde var olan, ulaşılmaz bir şey olarak kalacaktır!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Kademe Analizi Nedir?

 

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Risk Bildirim Formu

 

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.