Ana içeriğe atla

Yoğurtlu Lahana Salatası

Merhabalar

Sağlıklı yaşam sürecim başlayalı dört ayı geçti. Bu süreçte sağlıklı gıdalarla beslenmeye devam ediyorum. Kilo verme ve bu süreçte neler yaptığım ile ilgili ayrıca bir yazı yazacağım elbette. O başka bir yazının konusu. Bugün sizlere çok severek yediğim, çok da tok tutan bir salata tarifi vermeye geldim. Hadi o zaman başlayalım.

Malzemeler;
Beyaz lahana
Süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
Çiğ badem
Çiğ fındık
Çiğ kaju
Ceviz

Yapılışı;
Lahanayı ince ince doğradıktan sonra tuz ile ovuyoruz. Biraz beklettikten sonra yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Şayet sebze kurutucu varsa onunla hemen suyunu alabilirsiniz. Süzme yoğurdu çırpıyoruz. Lahanaya ilave edip, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırıyoruz. Üstüne badem,ceviz,kaju ve fındık ekleyerek afiyetle tüketiyoruz. Sağlıklı atıştırmalık olarak da düşünebileceğiz bu salatayı umarım seversiniz. Sabah kahvaltısında da tüketebilirsiniz. Oğlum severek yemişti. Yapacak olanlara şimdiden afiyet ve bol eksi olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye kadar, kendinize ve sağlığınıza iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Ben de geçen gün denedim şahane değil mi tadı :) eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Salatayı sevemeyen ben.. Ve kilo vermeye çalışan ben :( Ne yaparsam tüketemiyorum bir türlü :(( Öneri için çok teşekkürler ama 🥰

    YanıtlaSil
  3. sürecinle ilgili yazını bekliyorum canım Beyda :) ayrıca tarif müthiş. Yaptığımda (sanırım haftasonu) sana da fotoğraf iletirim:) sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Sürecinle ilgili yazıyı da merakla bekliyorum. Ben de bir ara aralıklı oruç ile güzel kilo vermiştim yeniden başlamak istiyorum. Salata enfes gözüküyor mutlaka denenecek.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?