Ana içeriğe atla

Kabak Spagetti


 Merhabalar

Yeni normal sistem gibi bende yeniden bildiğiniz üzere sağlıklı beslenmeye başladım. Bu süreçte yaptığım yemekleri unutmadığım sürece fotoğraflayıp sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Bugünkü yemeğimiz hem tok tutucu, hem de mide olan kerizi kandırıcı yalancı spagetti. Hadi buyurun bakalım o zaman kabak spagettiye.

Hayatımda tatlılar beni cezbetmezken, makarna ve hamur işlerine hayır diyemeyen bir yapım var. Makarna yemediğimde kendimi mutsuz hissediyorum ne yazık ki. Bu nedenle de mideme kandırmaca yapmak için fazlasıyla tok tutan ve yüksek oranda da lif içeren bir yemek kabak spagettiyi mümkün olduğunca fazlaca tüketmeye gayret ediyorum. Tabi her yemekte olduğu gibi bu yemeği yaparken ben kendi yorumumu kattım. Baharat yemekte sıkıntınız yoksa sizlerde kesinlikle bayılacaksınız. O zaman buyurun tarife geçelim.

Malzemeler;
Kabak
Domates ya da salça
Sarımsak
Karabiber
Fesleğen
Pul biber
Tuz
Zencefil
Zerdeçal
Muskat
Kırmızı toz biber
Zeytinyağı

Yapılışı;
Kabakları soyduktan sonra kabak spagetti yapma aletiyle spagetti şeklinde doğruyoruz. (Bu aleti internette yada züccaciyelerde bulabilirsiniz.)

Tencerede zeytinyağı ile doğradığımız sarımsakları pembeleşene kadar çeviriyoruz. Sonrasında kabakları salça ya da domates ilave edip biraz kavuruyoruz. Son olarak baharatları da ilave edip, kabağın kendi saldığı suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Burada baharat kullanımı sizin damak tadınıza kalmış. Ancak zencefil ve muskatı ilave ederken kontrollü olun. Fazlası yemeğinizin tadını bozabilir. Hemen yemeğe hafif koku ve tat verecek şekilde eklerseniz sıkıntı yaşamazsınız.

Piştikten sonra üzerine iyice çırpılmış yoğurt ile servis edebilirsiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Normalde ev ahalisi kabağı nazlı yerken bunu sanki makarna yer gibi ayıla, bayıla yediler. Hem kalorisiz, hem de sağlıklı olan bu yemeği sizlerde mutlaka deneyin.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize iyi bakın. Evde ve sağlıkla kalın.

Yorumlar

  1. Kabak olmadan daha güzel olurdu :) Bende kabak sevmeyenlerdenim.

    YanıtlaSil
  2. İşte benim mutfağımda pişenlerden bir tanesi.. çok sevindim sağlıklı mutfağa geçişinize. Süt ürünleri de tüketemeyenlerdenim, vücut artık sinyallerini bağıra bağıra veriyor çünkü.. karnıbahar pilavı, karnıbahar kısırı ve kereviz köftesini de deneyin. :) Sağlıklar diliyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ryunosuke Akutagava - Raşomon

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Düşünmemiz Lazım

Bugün sosyal medyada denk geldiğim bir paylaşımı bende sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ryunosuke Akutagava - Tuhaf Bir Hikaye

 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Dün Seni Gördüm Rüyamda

 

Safiye Çetinkaya - Eylül Vurgunu

Merhabalar Geçtiğimiz hafta pazar günü ailemle birlikte Uludağ gezisine gitmeye karar vermiştik. Malum bir kitap kurdu olarak da yanıma kitap almaktan geri kalmadım. Okumakta olduğum kitap kalınlığı itibariyle taşımada sıkıntı yaratacağından incelerden elime geçen ilk kitabı çantama tıkıştırdım. Bu da A101 kitap alışverişlerinden kütüphaneme kazandırdığım Safiye Çetinkaya'nın Eylül Vurgunu isimli kitabıymış.