Merhabalar
Her ne kadar kendim yemiyor olsam da, evdekilere kek, börek yapmaya son sürat devam ediyorum.
Zira bizimkilerin bu konuda hiç geri vitesi yok ve sürekli olarak atıştırmalık bir şeyler arıyor konumdalar.
Zira bizimkilerin bu konuda hiç geri vitesi yok ve sürekli olarak atıştırmalık bir şeyler arıyor konumdalar.
Sürekli yaptığım kek tariflerinden birini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu tarif özellikle tahin, ceviz ve susam üçlüsü sevenlerin ayrıca hoşuna gidecektir. Benim de çok sevdiğim ama uzun zamandır yemediğim ve yiyemeyeceğim bir kek tarifi.
Yapımı çok kolay. Herkesin evindeki malzemelerle yapabileceği bir kek.
Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
susam
ceviz
Yapılışı;
Yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz. Sonrasında tahin, süt, un, yağı ilave edip yeniden çırpıyoruz. İçine istediğimiz kadar ceviz koyuyoruz. Bizimkiler bol cevizli sevdiklerinden bayağı bol koyuyorum. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kalıba karışımı döküyoruz. Üzerine istediğimiz kadar susam susam döküyoruz. Alt üst ısıtılmış fırında önce 180 derecede bir süre pişiriyoruz. Sonrasında kademeli arttırarak kızarana kadar pişirip, soğuyunca kalıptan çıkarıp servis yapıyoruz. Kademeli pişirmedeki amaç içinin iyice pişmesidir. Diğer türlü birden ısı verdiğinizde kekin içi ıslak kalabiliyor.
Afiyet olsun.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, herkese mutlu pazarlar.
Hoşçakalın.
Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı şeker
3 su bardağı un
susam
ceviz
Yapılışı;
Yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz. Sonrasında tahin, süt, un, yağı ilave edip yeniden çırpıyoruz. İçine istediğimiz kadar ceviz koyuyoruz. Bizimkiler bol cevizli sevdiklerinden bayağı bol koyuyorum. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kalıba karışımı döküyoruz. Üzerine istediğimiz kadar susam susam döküyoruz. Alt üst ısıtılmış fırında önce 180 derecede bir süre pişiriyoruz. Sonrasında kademeli arttırarak kızarana kadar pişirip, soğuyunca kalıptan çıkarıp servis yapıyoruz. Kademeli pişirmedeki amaç içinin iyice pişmesidir. Diğer türlü birden ısı verdiğinizde kekin içi ıslak kalabiliyor.
Afiyet olsun.
Yeni yazılarımda görüşünceye dek, herkese mutlu pazarlar.
Hoşçakalın.
Kalbimden vuruldum, bayılırım yanında çayla aman yarabbi. Eline sağlık :)
YanıtlaSilLady Wednesday;
SilAfiyet olsun:)
Çok lezzetli görünüyor, hemen yapasım geldi. :))
YanıtlaSilMor Düşler Kitaplığı;
SilYap yap:)
Tahinli tarif arıyordum. Super oldu benim için..
YanıtlaSilTosbağa Günlüğü;
SilAfiyet olsun :)
Tahinli gıdaları çok seviyorum, kek de harika görünüyor teşekkürler
YanıtlaSilErhan Çakırlar;
SilRica ederim:)
Çok güzel olmuş, eline sağlık. :)
YanıtlaSilTuğçe;
SilAfiyet olsun canım:)
Yazını okuyunca aklıma şekersiz 21 gün geldi. Umarım iyi gidiyordur.
YanıtlaSilAy Şule;
Silİş değişikliği yaptığım döneme denk geldi ama bunun yazısını yazarsam daha iyi olacak sanırım. Ama bozmuyorum. Devam canım:)