Ana içeriğe atla

Küçükkuyu Notları

Merhabalar

Küçükkuyu Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin şirin bir beldesi.
Bölge turizm açısından çok bilinmese de değerini bilip, müdavimi olanlar da hayli fazla. Sırf buradaki bazı motellerdeki yemekleri için rezervasyon yaptırıp, hafta sonu özellikle İstanbul'dan gelenler bile var.

Küçükkuyu'ya geldiğinizde butik oteller ve motellerde konaklayabilir, ev de kiralayabilirsiniz. Ancak denizin kıyısında motel tercih etmek daha mantıklı. Yarım pansiyon sistemdeki fiyatlarda tercih edilebilir düzeyde.

Bölgenin suyu Akdeniz bölgesine göre hayli soğuk. Akşamları üstünüze bir şeyler almadan oturmanız neredeyse mümkün değil gibi. Temmuz ve Ağustos aylarında daha sıcak oluyor ve bölge turizmi genellikle Eylül ayının sonlarında sona eriyor. Deniz bakımından oldukça sığ ve dalgasız bir denize sahip. Kenar kısımları her ne kadar taşlık olsa da, içine girdiğinizde incecik kum ve derinleşmiyor. Özellikle yüzme bilmeyen ve çocuklu aileler içinde ideal. 

Küçükkuyu'ya geldiğinizde gezilecek yerlerden birisi Liman bölgesi. Biz konakladığımız süre içinde motelden çıkmayı pek tercih etmedik. Açıkçası akşamları sahilde sohbetin keyfini, gereksiz kalabalığa tercih ederim. Bu nedenle de Liman denilen bölgeyi sadece bir gece gezdik ama bu da zaten yeterli oldu. Zira aşırı kalabalıktı ve eşimle biz çok kalabalık, curcunalı yerlerden çok da hoşlanmıyoruz. Tüm sene çalışınca insan tatilde sükunet istiyor. 

Liman bölgesi dedikleri yerde kafeler ve küçük barakalardan oluşan hediyelik eşya satan yerler var. Her bütçeye uygun hediyelik eşya bulabilirsiniz. Fiyatları hediyelik eşyaya göre değişiyor. Ama aşırı pahalı olduğunu söyleyemem. İnanması güç gelecek ama dondurma fiyatı Eskişehir'den ucuzdu. Hatta eşimle çok şaşırdık. İki kişi ikişer top dondurmaya 10,00.-TL ödedik ve dondurmada keçi sütlü, çokda lezzetliydi.

Hediyelik eşya satanların bir kısmı fotoğraf çekimine izin vermiyor. Nedeni ise bazı el yapımı ürünlerin telif hakkıymış. Bunu birkaç kişi konuşurken duyduk. Açıkçası saçma geldi. Sonuçta aynı model olsa dahi, herkesin uygulayacağı teknik ayrıdır ki o bölge turist bölgesi olduğu için insanlar hatıra amaçlı ya da benim gibi blog vs. yazıyorsa oralara koymak için fotoğraf çeker. Gezenlerin içinden kaç kişi çıkabilir ki, senin yaptığın işçiliği fotoğraflayıp birebir aynısını yapsın. Bu birazda saçma sapan ego meselesi. Hatta şahit olduğumuz konuşmanın birinde satıcı bir tane fotoğraf çekimine izin verdi. Gözümüzün önünde gerçekleşti olay. Kadın kamerayı açamadı. Adam tüm paronayaklığı ile "Video çekimi mi yaptınız? Bakayım." dedi. Eşimle birbirimize bakıp "Yok artık!" dedik. Yaptığı ürünler güzel olsa da, sergilediği tavır çirkin olduğundan adamın tezgahında durup prim vermemek adına oradan hemen uzaklaştık. Yazık ki böyle kendini bir şey sanan insanlarda mevcut.

Küçükkuyu'nun benim için yeri bambaşkadır. Zira oraya ilk balayında gitmiştim. Seneler sonra gitmek ve o atmosferi yeniden yaşamak çok güzeldi. Belki bir daha ki sefere balayında kaldığımız motelde kalırız. Kimbilir?

Sizlerde tatil için Küçükkuyu'ya gidip, kafa dinleyebilirsiniz. Lüksten ve tantanalı hayattan uzak yapısıyla benim yeniden gideceğim yerlerden birisi.

Sizleri hediyelik eşya dükkanlarından çektiğim fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, güzel ve mutlu bir pazar günü sizlerle olsun.

Hoşçakalın.



























Yorumlar

  1. Güzel hediyelik eşya var. Deniz kıyıları hep güzeldir.

    YanıtlaSil
  2. YOLUMUZ DÜŞERSE TAVSİYELERİNİZDEN İSTİFADE EDERİZ. ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  3. Küçükkuyu'ya birkaç yıl önce Adatepe'ye gitmek için uğramıştık, içini gezmeye zamanımız kalmamıştı ne güzel bir yermiş, yine oralara gidesim geldi, yemenilere bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya;
      Derya yeniden gitmelisin. Çok güzel bir yer :)

      Sil
  4. Resimleri siz mi çektiniz,ne güzel hediyelik eşyalarmış..Hepsi de çok güzeller..Emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
  5. Hediyeliklere bakmayı çok seviyorum :)) Güzel bir tatil olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kağıt Salıncak;
      Evet çok güzeldi. Hediyelik bakmaya bende bayılıyorum :)

      Sil
  6. İncik boncukları ben çook severim. Resimler harika. Ben de Çanakkale'ye gittiğim de uğramıştık buraya. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçe;
      Kendime almaktan çok hediyelik almak daha çok hoşuma gidiyor tatlım :)

      Sil
  7. Küçükkuyu, Kuzey Ege'nin sessiz sakin tatil beldelerindendir. Biz özellikle Adatepe ve Yeşilyurt köylerini çok severiz. Behramkale ve Assos'u da eklediğinizde harika bir tatil rotası oluyor. Tavsiye ederiz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?