Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Ağustos, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hector Garcia & Francesc Miralles - İkigai Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı / Kitap Alıntısı

Olumsuz imgeleme ve olumsuz duygulara teslim olmama tekniğine ek olarak bir başka Stoacı doktrin de sükunet duasında gördüğümüz gibi kontrol edebileceklerimizi ve edemeyeceklerimizi bilmektir.

Bitenler & Çöpe Gidenler 48

Merhabalar Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun. İnşallah nice bayramlarımızı hep beraber neşe, mutluluk, sağlık ve huzurlu bir şekilde kutlarız.

2.Büyükçekmece Kitap Günleri 01 - 09 Eylül 2018

Merhabalar Yazı bitirip sonbahara girmeye hazırlandığımız son yaz günlerinde artık yavaş yavaş yurdumuzun dört bir yanında fuar haberleri gelmeye başladı.

Mimlendim ve Mimledim 32 - Kokteyl

Merhabalar Sevgili  Berfce  ilk mimini başlatarak bir mim etkinliği başlatmış. Kendisinin bu ilk miminde beni de unutmadığı için çok teşekkürler.

Diyarbakır 6.Kitap Fuarı 25 - 30 Eylül 2018

Merhabalar Bugün sizleri şöyle bir Diyarbakır'a doğru yolculuğa davet ediyorum. Bu yıl 6.sı düzenlenen kitap fuarına gelin hep beraber göz atalım.

Yürüyen Köşk Yalova

Merhabalar Geçtiğimiz haftalarda hafta sonu kendimize bir şehir dışı kaçamağı yapalım dedik ve Yalova'ya doğru sabah saatlerinde yola çıktık.

Caner İnep Röportajı

Merhabalar Sizleri pazartesi sendromundan çıkarmak için pazartesi günleri yaptığım röportajlarıma bugün bir şairimizle devam ediyoruz. Güzel bir sohbet oldu. Buyurun sizlerde keyifle okuyun.

Elio Vittorini - Sicilya Konuşmaları Kitap Alıntısı

“Aslında kendime karşı utanç duymamı gerektiren belli bir şey de yok,” dedi. “Hiçbir şey. İçimi dökmek için konuştuğumu da sanmayın. Ama insanlığı düşününce rahatım kaçıyor.”

Selvi Atıcı - Kimliksiz

Merhabalar Selvi Atıcı'nın Pinokyonun Rüyası kitabı okuduktan sonra açıkçası diğer kitaplarını da merak içindeydim.

Behiç Ak'tan Ailelere Tavsiyeler

Merhabalar Çocuk kitapları yazarı Behiç Ak'ın ailelere "çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılması"  ile ilgili çok güzel tavsiyeleri var.

Edward O.Wilson - İnsan Varlığının Anlamı Kitap Alıntısı

Harvard Üniversitesi'ne yeni bir öğretim üyesi seçerken belirleyici kriter, o kişinin uzmanlık konusunda üstün olması veya bu konuda ümit veriyor olmasıdır.

Cuniçiro Tanizaki - Naomi Bir Budalanın Aşkı Kitap Alıntısı

Ne hata! Olağandışı bir kadının çekip gitmesine göz yummuştum. Aklım başımdan gitmiş bir hâlde, yılgınlık içinde yere vuruyordum ayaklarımı. Günlüğün sayfalarını çevirdikçe her türlü betimlemeye karşılık düşen daha fazla fotoğraf çıkıyordu karşıma.

İdefix Kitap Alışverişim

Merhabalar Öncelikle herkesin kurban bayramı kutlu olsun ve Allah inşallah sevdiklerimizle birlikte nice bayramlara erişmek nasip etsin. 

Fazile Aşar Aydınalp Röportajı

Merhabalar Günün adı Pazartesi olmuşsa demek ki röportaj vardır ve bugün röportajın yine çok keyif aldığım bir yazarla karşınızdayım. Sevgili Fazile Aşar Aydınalp. Buyurun o zaman röportajımıza. Herkese keyifli okumalar.

Charlie’nin Çikolata Fabrikası Film Yorumu

Merhabalar Film özürlü biri olarak artık kendime film içinde biraz zaman ayırarak herkesin bildiği ancak benim yeni duyduğum filmleri izleyerek  devam ediyorum.

İsmet Özel - Karlı Bir Gece Vakti Bir Dostu Uyandırmak

İsmet Özel - Karlı Bir Gece Vakti Bir Dostu Uyandırmak Benim adım insanların hizasına yazılmıştır. Her gün yepyeni rüyalarla ödenebilen bir ceza bu. Keşke yağmuru çağıracak kadar güzel olmasaydım Ölüm ve acılar çatsaydı beni

Atilla İlhan - Ben Sana Mecburum Bilemezsin

Atilla İlhan - Ben Sana Mecburum Bilemezsin Ben sana mecburum bilemezsin  Adını mıh gibi aklımda tutuyorum 

Nazlı Eray - Uyku İstasyonu Kitap Alıntısı

Gece zamanı. Ankara'daki evimin karşısındaki kaldırımdayım. Hafif bir gece yeli çıkmış, sokaktaki akasya ağaçlarının yapraklarını hışırdatıyor. Pencerelere bakıyorum. Ev kapkaranlık.

7.Sivas Kitap Günleri 03 - 09 Eylül 2018

Merhabalar Hadi sizleri bugün güzel bir kitap fuarına götüreyim. Sivas'a doğru uzanalım ve yakında ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanan 7.Sivas Kitap Fuarı detaylarına göz atalım.

Mimlendim Ve Mimledim 31 - Hayalperest

Merhabalar İmza Hayalperest  bloğunun sahibi eğlenceli bir mim başlatmış.

Necip Fazıl Kısakürek - Beklenen

Necip Fazıl Kısakürek - Beklenen Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar.

Cindi Madsen - Sahte Nişan Gerçek Aşk

Merhabalar Yaz tatiline giderken şezlong kitaplarım olmazsa olmaz. Kafa yormayan, insana kendini iyi hissettiren kitaplar arada okunmalı. Özellikle de tatilde.

Delicia Black - Önyargı

Merhabalar Temmuz ayı hediyeleşme etkinliğindeki kitap kardeşime giden kitaptı Delicia Black Önyargı. Her zaman olduğu gibi kitabı okuduktan sonra gönderdim.

Gratis Ve Ömür Parfümeri Bayram İndirim Alışverişim

Merhabalar Hali hazırda bayram indirimleri varken bu fırsatları değerlendirmek adına kredi kartı ekstreme yükleme yapmaya devam ediyorum.

Gülhan Tuba Çelik - Evsizler Şarkı Söyler Kitap Alıntısı

Ben. Beklemekten yapılmış bir duvardım. Babamı, devleti ve Allah'ı bekledim hep. Söyledikleri her şeyi yaptım.

Gratis Bayram İndirim Alışverişim

Merhabalar Cumartesi günü çıldırmış gibi alışveriş yaptığımın farkındayım.

Ataol Behramoğlu - Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var

Atol Behramoğlu - Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi

Kerime Şimşek Röportajı

Merhabalar Bugün çiçeği burnunda bir yazarımız var. Kendisiyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Pazartesi gününüze tebessüm olması dileğiyle. Keyifli okumalar.

Erich Scheurmann - Göğü Delen Adam Kitap Alıntısı

Papalagi'nin "Şey"leri Onu Yoksullaştırıyor.

Bitenler & Çöpe Gidenler 47

Merhabalar Temmuz ayında gittiğim tatilde bitirdiğim ürünler vardı. Tatilde bittiğinden biriktirdim ve hemen orada fotoğraflarını çekip çöpe salladım ki Eskişehir'e kadar taşıma zahmetine girmeyeyim. Ürünler tatilde olduğumuzdan dolayı geneli güneş ürünleri. Bakalım neler bitmiş?

Farkındalık

Merhabalar Mermaidin Yolculuğu  çok güzel bir sosyal sorumluluk ve farkındalık projesine imza atmış ve bunu da bloğunda duyurmuş. Yazısını  buradan  okuyabilirsiniz.

Eduardo Galeano - Biz Hayır Diyoruz Kitap Alıntısı

MÜKEMMEL BİR ÇILGINLIK ANI Sistem alçaklığı alkışlıyor, eğer başarılıysa; başarısızlığa uğrarsa da onu cezalandırıyor. Çok çalanı ödüllendiriyor, az çalanı mahkûm ediyor.

Jale Demirdöğen - O İyi Mi?

Merhabalar Gün grubundaki kitap kardeşimin istediği kitaptı Jale Demirdöğen'in O İyi Mi? kitabı. Tabii ki gelen kitabı okumadan kitap kardeşime gönderemezdim. Bu nedenle de hemen okudum. Bu kitabı ilk okumaya başladığımda psikolojik bir kitap bekliyordum ama sonunu hiç böyle tahmin etmemiştim. Hadi o zaman konusuna bir göz atalım.

Eyüp Tosun - Kör Islık Kitap Alıntısı

Beyaz peynirden kalın bir dilim kesip onu da kare şeklinde sekiz eşit parçaya bölmeliydim. Çünkü ancak bu şekilde güzel bir görüntü verebiliyordu. Bıçak elimi kesti. Allah'tan kan, peynire hiç bulaşmadı.

Handan Yiğit - Roma'da Biz Olsak

Merhabalar Temmuz ayında gittiğimiz tatilde okumak için kitaplara bakarken elime geçen Roma'da Biz Olsak kitabını uzun zamandır beklettiğimi fark ettim ve tatilde okunmak üzere yanıma aldım. 

2.Edremit Kitap Fuarı 13 - 19 Ağustos 2018

Merhabalar Güzel ülkemin güzel yerlerinden birinden çok güzel bir kitap fuarı haberi geldi. Bu yıl 2.si düzenlenecek Edremit Kitap Fuarı ziyaretçileriyle buluşmak için gün sayıyor. O zaman buyurun fuar detaylarına hep beraber bakalım.

İşgüzar Komşular

Merhabalar Dün sabah oğlum bir panik içinde aradı. "Anne arabamızı bulunduğu yerden çekmemiz gerekiyormuş. Eşya taşınacakmış!...

Tim Parks - Europa Kitap Alıntısı

Olanları durdurmak için hiçbir şey yapmamış olmamız bir rezalet. Parfümü L'Air du Temps'dı. Utanıyorum, dedi.

Temmuz Ayı Kitap Hediyeleşme Etkinliği

Merhabalar Çoğu kişinin bildiği gibi kitap gün grubum var ve her ay düzenlenen kitap hediyeleşme etkinliklerine de katılıyorum.

Inger Christensen - Azorno Kitap Alıntısı

Duyduğuma göre, onun daha yedinci sayfada buluştuğu o kadın benmişim. Bunu bana söyleyen Azorno idi. Ona adının niçin Azorno olduğunu sormaya hiçbir zaman cesaret edemediğimi de burada belirteyim. 

Konstantinos Kavafis - Duvarlar

Düşünmeden, acımadan, utanmadan kocaman yüksek duvarlar ördüler dört yanıma.

Selvi Atıcı Röportajı

Merhabalar Pazartesi günlerimizin vazgeçilmezi yazar röportajlarımızın bir yenisi ile daha karşınızdayım. Bu sefer çok tatlı bir yazar ve aynı zamanda üç çocuk annesi ile birlikteyiz.  Buyurun röportajımıza...Umarım keyifle okursunuz.

Ercan Kesal - Nasipse Adayız Kitap Alıntısı

Boşandıktan sonra evden aldığım tek eşya olan kitaplar hâlâ mukavva kutuların içinde. Eve biraz erken gideyim; kitapları çıkartırım kolilerinden, konusuna göre ayırırım falan diye ne kadar kurduysam da gece yarısından önce varamadım.

02.07.2018 İdefix Kitap Alışverişim

Merhabalar Kitap alışverişlerimize kaldığımız yerden devam edelim. Bakalım bu sefer sepete neler atmışım?

Bengü Havva Keskin - Aşk Çarpsın Ki Kitap Tanıtımı

Merhabalar Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak benim adına ve kapağına aşık olduğum bir kitap tanıtımıyla sizlerleyim.

Erlend Loe - Doppler Kitap Alıntısı

Bongo'yu, hastanenin arka tarafında otlarken buluyoruz; üçümüz yan yana, Sognsvann Deresi'ni geçip ormana dalıyoruz. İlk birkaç  saat kuzeye doğru, sonra da daha çok doğu yönünde ilerliyoruz.

Bir Kutu Kitap Temmuz 2018 Kutusu

Merhabalar Aslında geçen yıl keşfettiğim ama yeni açıldığından dolayı güvenip hiç alışveriş yapmadığım bir siteyi Temmuz ayında denemeye karar verdim.

Cahit Külebi - Anlarsın

Cahit Külebi - Anlarsın Bir gece habersiz bize gel Merdivenler gıcırdamasın

Miguel De Unamuno - Sis Kitap Alıntısı

Evinin kapısında belirdi Augusto; avucu yere dönük, parmakları açık, uzattı sağ kolunu, gözlerini gökyüzüne çevirdi, heykeli andıran o muhteşem duruşuyla orada öylece bir süre kaldı.

Kabak Mücveri

Merhabalar Sizlere daha önce sağlıklı yaşam sürecinde fırtın kabak mücveri tarifi vermiştim. O tarife buradan ulaşabilirsiniz.