Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Şubat, 2018 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Seda Özerbay - Kaşıbeyaz

Merhabalar Bu sıralar sanırım fazlasıyla gülümseten kitaplar okumaya ihtiyacım var. Şöyle kafa dağıtan aşk hikayelerine. Zira havalardan sanırım içimden başka tür kitap okumak gelmiyor. Seda Özerbay'ın Kaşıbeyaz kitabı da bu kitaplardan biri. Sosyal medya da dolaşırken dikkatimi çeken ve okurken keyif aldığım benim şezlong kitaplarından oldu kendisi.

12.02.2018 Babil.Com Kitap Alışverişim

Merhabalar Kitap alışverişleri devam ederken bakalım bu sefer sepette neler varmış?

08.02.2018 Babil.Com Kitap Alışverişim

Merhabalar a Yine kitap almalara doyamayan bir Beyda ile karşınızdayım. Bir kaç yazım yine kitap alışverişi üzerine olacak. Buyurun neler almışım?

Mimlendim ve Mimledim 22 - Kişilik Testi

Merhabalar Kameri Şeyler  bloğunun sahibi oğlumun yazdığı  Megaladon Köpekbalığı  yazısını okurken esinlenmiş ve mim yapmaya karar vermiş. Sağolsun başta oğlumu olmak üzere beni de mimlemiş. Oğlumun sanırım bu mimi yapması uzun zaman alacak ama ben kendi payıma düşen kısmını tamamlayayım. O zaman başlayalım.

Konya Selimiye Cami

Merhabalar Konya gezimiz devam ediyor. Sırada Mevlana Türbesi'nin hemen yanında bulunan Selimiye Cami bulunuyor. Dış mimarisi ile oldukça dikkat çeken Selimiye Cami günümüzde halen ayakta durmayı başaran yapılardan.

Bazı Yazarları Okumayı Neden Bıraktım?

Merhabalar Yazdığı kitapları ayıla bayıla okurken, neden bir insan okuduğu yazarı bırakır? İşte bugün tam da bunu konuşacağız. Çok doluyum çok. 

Sun Tzu - Savaş Sanatı

Merhabalar Hasan Ali Yücel Klasiklerini tamamlama sevdam devam ederken, aldıklarımı da bir çırpıda okuyup yeni eserlere geçmeyi planlıyorum. Kitabı ilk Ufak Tefek Cinayetler dizisinde görüp listeme eklemiştim ama sonrasında zaten tamamlayacağım bir serinin kitabı olduğu içinde ayrıca sevindim.

C.J.Tudor - Çöp Adam Kitap Tanıtımı

Merhabalar Bugün sizlere şöyle gerilim, polisiye, cinayet kitabı öneresim vardı. Tesadüfen yakın zamanda piyasaya çıkacak olan Çöp Adam kitabıyla karşılaştım.

Konya Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi 2

Merhabalar Konya'daki Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri'nin türbesini gezmeye devam ediyoruz. Dün sizlerle türbeyi paylaşmıştım. Merak edenler  buradan  türbe yazısına gidebilirler. Bugün ise külliye kısmına konuk oluyoruz. Külliye kısmına geçmeden önce yine Mevlana Türbesi'nin içerisinde bulunan  Ahmet Eflaki Dede Türbesi'den bahsetmek istiyorum.

Evde Darphane Varmış Meğer!...

Merhabalar Dün akşam öğrendiği meseleden dolayı o kadar sinirliyim ki; halen daha kendime gelemedim. 

Konya Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi 1

Merhabalar Geçen yıl temmuz ayında günübirlik Konya seyahatimiz olmuştu. Bloğumu takip edenler hatırlayacaktır sanırım. Her ne kadar Konya seyahatimdeki notlarımı ardı ardına vermemiş olsam da, zamanı geldikçe bir kaç yayın paylaşmıştım. Şimdi sırada Konya'ya asıl gitme sebebimiz olan Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi ile devam edeceğim.

08.02.2018 İdefix Kitap Alışverişim

Merhabalar Geçenlerde İdefix'de kargo bedava maili gelince hemen kendimi İdefix'in sitesine atıp araştırmaya başladım acaba hangi kitapları alsam diye? Malum belli limit altında kalınca kargo ücreti çıkıyor ve bazı sitelerde uygun olan kitapları almak için bu bedava kargo kampanyaları da bulunmaz bir nimet. Buyurun neler aldığımıza bakalım.

Arzular Şelale Değil Bildiğin Okyanusmuş

Merhabalar Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde  Arzular Şelale Maşallah  yayını paylaşmıştım. O yayındaki duygularımı anlatmaya halen kelimeler yetmezken, gün geçmiyor ki sevgili öğretmenlerimiz yeni bir saçmalığa imza atmasınlar.

Burcu Büyükyıldız - Aşk Her Şeyi Affeder Mi?

Merhabalar Yakın zamanda bitirdiğim Aşk Her Şeyi Affeder Mi? kitabıyla güne merhaba diyelim ve haftaya başlayalım. Aslında bu kitap için ne desem bilemedim. Bazen çok kızdım. Bazen çok eğlendim. Bazen hüzünlendim ama Demir gibi bir kıskanç hayatımda olsaydı kesin onu mahfederdim. 

Ağır Roman Tiyatro

Merhabalar Geçen hafta pazar günü eşimle birlikte önceden biletini aldığımız Ağır Roman tiyatrosuna gittik. Bu sıra malumunuz tiyatroya takmış durumdayım. Garibim eşimde benimle birlikte o tiyatro senin bu tiyatro benim ne kadar söylense de el mecbur yalnız bırakmamak adına peşimden geliyor. (Sağ olsun)

Asude - Dikkat Aşk Çıkabilir Kitap Alıntısı

Merhabalar Okurken çok güldüğüm bir kitaplardan birisi de Dikkat Aşk Çıkabilir. Dört Göz Papatya'nın hikayesi beni çok sarmıştı.

Karadeniz 4.Kitap Fuarı 20 - 25 Şubat 2018

Merhabalar Fuar haberleri gelmeye devam ederken bu sefer Karadeniz bölgesine Samsun'a doğru bir yolculuk yapıyoruz ve bu yıl 4.sü düzenlenecek Karadeniz kitap fuarına konuk oluyoruz.

Beyda'nın Kitaplığı 3 Yaşında

Merhabalar Bloğumu ilk hayata geçirmeyi düşündüğüm zaman aslına bakılırsa bu kadar büyük bir dünya hayal etmemiştim.

Mimlendim ve Mimledim 21 - Küçük Bir Mim

Merhabalar Sevgili  Feri Peri ,  Ece Abla  ve  İzel Tolu  Küçük bir mim yapmışlar ve beni de mimlemişler sağolsunlar. Ben bu sıra hangi yazıya yetişeceğime karar veremediğim için yazılar gecikmeli olarak geliyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve hemen sorulara geçiyorum.

14 Şubat Sevgililer Günü Zırvalığı

Merhabalar Hadi bugün şu sevgililer zırvalığını biraz açalım. Geçen seneki sevgililer gününde yazdığım yazıda bahsetmek isteyip bahsedemediğim şeyler vardı. Hadi bu sevgililer gününde de onları konuşalım. Geçen sene yazdığım yazıma da  buradan  ulaşabilirsiniz.

J.D.Barker - 4.Maymun Kitap Tanıtımı

Merhabalar Gerilim, polisiye severlere ve kendime müjde. Geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan ve çıkar çıkmaz okuyanları kendisine hayran bırakan bir kitapla geldim.

Fatih Murat Arsal - Anlaşma Kitap Alıntısı

Merhabalar Bugünden itibaren yepyeni bir bölümle karşınızdayım. Zaman buldukça okuduğum kitaplardan alıntılar paylaşacağım. Uzun zamandır yapmayı planladığım ancak zaman bulamadığım bu bölümü seveceğinizi düşünüyorum.  Zira ben kitap alıntısı okumayı seviyorum ve alacağım kitaplarla ilgili de fikir sahibi olmamı sağlıyor. Sizin içinde almayı düşündüğünüz kitaplar açısından bir bakış açısı olabilir. 

Babil.Com Ve Kitapyurdu Kitap Alışverişim

Merhabalar Bu sıra yine coştum. Evden kovulmayı da hak ettim sanırım. Zira size bir süre kitap alışveriş yazısı yazacağım. Pişman mıyım? Tabii ki de HAYIR. O zaman pişman olmadan aldığım kitaplara göz atalım.

En Tatlı Sabahlar Kitaplarla Başlar

Merhabalar Bugün sabah pazartesi sendromu ve yoğun bir hafta sonu geçirmem neticesinde pekte iyi bir ruh haliyle işe gelmedim. Hafta sonu çok koşturmalı geçti ve dinlenemedim. Ama tüm yorgunluğumu alan bir kargo ile güne çok güzel bir şekilde başladım.

4.Üsküdar Kitap Fuarı 10 - 18 Şubat 2018

  Merhabalar 10 Şubat 2018 Cumartesi günü başlayan ve bu yıl 4.sü düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı ile haftaya başlayalım. Buyurun fuar detaylarına birlikte bakalım.

Debbie Macomber - Bir Dilekle Başladı Her Şey (Blossom Sokağı Serisi - 5)

Merhabalar Blossom Sokağı serisine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Araya kitap almadan seriyi bitirme maceram nasıl olacak bilemiyorum ama şu ana kadar iyi gidiyor. O zaman Bir Dilekle Başladı Her Şey'e göz atalım.

İnegöl Kitap Günleri 16 - 25 Şubat 2018

Merhabalar Hadi fuar gezmeye devam edelim. Bugün İnegöl Kitap Günlerindeyiz.

Daha Mutlu Yaşam Youtube Kanalı

Merhabalar Uzun zamandır yazmayı düşündüğüm ama bir türlü fırsat bulamadığım bir duyuru yapmak istiyorum.

Nehir Erdem - Barut Lodos'un Oğulları Kitap Tanıtımı

Merhabalar Nehir Erdem deyince aklınıza kitapları gelmiyor olabilir. Peki size İnadına Aşk ve Sen Anlat Karadeniz desem ne dersiniz?

Arzular Şelale Maşallah

Merhabalar Uzun zamandır yazmak istediğim, hemen her velinin maalesef ki sıkıntılı olduğunu düşündüğüm bir konudan bahsedeceğim.

Bulanlar Kınalı Kar Konak Cumalıkızık

Merhabalar Kasım ayında canım Zuzum'la birlikte oğlanları da yanımıza katarak, kocaları Eskişehir il sınırlarında bırakaraktan günübirlik Cumalıkızık-Bursa-Mudanya-Trilye-Gölyazı turuna gittik. Hatta turda Zuzu'mun akrabaları da vardı ve inanılmaz eğlenceli bir tur oldu. Bayan bayana bir pazar gününü geçirmenin keyfini çıkardık. (Oğlanlar fasulyeden sayılmaz)

Kemalpaşa Belediyesi 1.Kitap Fuarı 07 - 18 Şubat 2018

Merhabalar Fuarlar aldı başını gidiyor. Bende son sürat sizlere haber veriyorum. Bugün Kemalpaşa'dayız. O zaman detaylara geçelim.

Ece Evren - Geçmişten Gelen Adam Kitap Tanıtımı

Merhabalar Haydi toplanın yamacıma. Sizlere çok güzel bir haber vermeye geldim.  Kitap sitelerinde yeni çıkan kitaplara bakarken bir de ne göreyim? Hepimizin sevdiği ve saydığı sevgili  Ece Abla  yeni bir kitap çıkarmış.

12.Ankara Kitap Fuarı 16 - 25 Şubat 2018

Merhabalar Komşu ilimiz Ankara'da başlayacak olan kitap fuarı haberiyle geldim. Bu sıra yine fuarlar coştu gidiyor. Ne güzel ki okumak diye bir olgu var. Herkes okusun diye bu fuarlar daha çok arttırılmalı. Buyurun fuar detaylarına geçelim.

03.02.2018 Yver Rocher Alışverişim

Merhabalar Yakın zamanda gece, gündüz ve göz çevresi bakım kremlerim bitmişti. Açıkçası daha önceden bir arkadaşım vasıtasıyla aldığım ürün dışında daha bitkisel ürünler aramaktaydım. Malum yaş geçtiğinden dolayı cilt bakımına biraz daha dikkat etmek gerekiyor. Bu nedenle de Yver Rocher'ın yeni çıkan Anti-Age Global yaşlanma karşıtı serisini kullanmaya karar verdim.

4.Karadeniz Kitap Fuarı 20 - 25 Şubat 2018

Merhabalar Hadi bakalım Karadeniz'e doğru uzanalım ve kendimizi fuar haberleriyle birlikte Samsun'a atalım.

Debbie Macomber - On İki Gün Kitap Tanıtımı

Merhabalar Anladım ki Debbie Macomber'ın hızına yetişemeyeceğim. En iyi o zaman bende tanıtım yazılarını yazayım da, biraz olsun bunlarla mutlu olayım bari. Kitabın konusu çok hoşuma gitti.

Bitenler & Çöpe Gidenler 36

Merhabalar Beni ihbar edin belediye'ye. Çöp ev olmuş diye. Bu ne yaz yaz bitiremedim. Sıradaki bitenlerimize buyurunuz efendim.

Okuma-Yazma Seferberliği Başladı

Merhabalar Okuma-yazma bilmeyenler için çok güzel bir haber getirdim. Dün Müge Anlı ile Tatlı Sert programında çok güzel bir uygulamaya imza atıldı. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da programa katılmasıyla ülkemizde okuma-yazma bilmeyenler için yepyeni bir dönem başlamış oldu.

Barış Manço'suz 19 Yıl

Merhabalar Barış Manço'nun ölümünün üstünden 19 yıl geçmiş ama benim yüreğimdeki Barış Manço sevgisi ve özlemi  hiç geçmedi.

Julie Garwood - Gelin

Merhabalar Kitap kardeşlerim sayesinde tanımadığım yazarları tanımaya ve kitaplarını okumaya devam ediyorum. Sırada Julie Garwood'un Gelin kitabı var. Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor ki; Düğün kitabını yanlışlıkla önce okumuşum. Düğün kitabından önce Gelin'i okumam gerekiyormuş. Ne yapalım sağlık olsun. 

Mimlendim ve Mimledim - 20 Sinema Ve Ben

Merhabalar Sevgili  Girift  bloğunun sahibi Fatma Nur sinema konusundaki mimdeki beni de mimlemiş. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yazısına  buradan  ulaşabilirsiniz. O zaman soruları cevaplamaya başlayalım.

Evcil Tiyatro Oyunu

Merhabalar Bu sıra sinemalara ve tiyatrolara acayip sarmış durumdayım. Bulduğum oyunlara ve filmlere bilet alırken buluyorum kendimi. Geçenlerde Sınır oyununa bilet almıştım ama eşimin işleri nedeniyle gidemedik. Biletlerimiz de yandı haliyle. Ama dün akşam sahnelenen Evcil oyununa gitmeyi başardık. 

Bitenler & Çöpe Gidenler 35

Merhabalar Yaz yaz bitmeyen bitenler & çöpe gidenler serisi yapmışlar. O zaman hemen bakalım neler bitmiş?