Ana içeriğe atla

Kışlık Patlıcan Musakkalık Hazırlama

Merhabalar

Son günlerde herkesi bir kışlık yapma telaşı almışken sizlere kendi yaptığım musakkalık patlıcan tarifimi vermek istiyorum.
Herkesin çok yağ çekiyor diye şikayet ettiği musakka tarifimi kime verdiysem çok beğendi ve çok da hafif olduğunu söyledi.

Oğlum ve eşim patlıcanda özellikle kabuk konusunda çok hassas insanlar olduğundan patlıcanın tümünün kabuğunu soyuyorum. Yani alacalı şekilde kızartmıyorum. Diyebilirsiniz ki; alacalı şekilde soymazsak dağılır. Hayır efendim, dağılmaz.

Patlıcanları yıkadıktan sonra, tamamını soyuyoruz ve büyüklüğüne göre üç ya da en fazla dört parçaya ayırıyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz boyutlarda olması önemli. Yani ince olmayacak. Bol yağda kızarttıktan süzgece alıyoruz ve süzgecin altının yukarı da kalacağı bir kabı da süzgecin altına koyuyoruz. Geldik musakkalık hazırlamanın püf noktasına. Çoğu insan patlıcanı biraz süzdürüp hemen poşetler. Benim tarifimde ise durum tamamen farklı. Özellikle hafta sonu akşam kızarttığım patlıcanlarımı ertesi gün öğlene kadar süzgeçte bekletiyorum. Bu süreçte ne kadar yağ varsa aşağı iniyor. Bu nedenle süzgecin altına koyduğunuz kabın süzgece değmemesi çok önemli. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz yağ, yukarı fotoğrafta gördüğünüz kaptan çıktı. Ertesi gün ise tek tek nazik şekilde elimle poşetleyerek dondurucuya yerleştiriyorum. 

Pişirme esnasında da tencereye dökerken herhangi bir dağılma söz konusu olmuyor. Musakkayı pişirirken en önemli püf noktalarından biri de az zeytinyağı ile yağsız kıymayı kavurmak. Bu işlemleri yaptığınızda sizlerde gayet hafif patlıcan musakka yiyebilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Yeni yazılarımda görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın. 

Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. musakka bayılırıım. anneme sölüyüm yapsın bağnaaaa :)

    YanıtlaSil
  2. Bizde de kışlık domates başladı 😊 kolay gelsin 😊

    YanıtlaSil
  3. Bu tarif çok işime yarayacak. Geçen yıl sıcakken konserve haline getirdiğim patlıcanlardan istediğim sonucu alamadım. Bu kez bunu deneyeceğim. Ayrıntılar için teşekkürler Beyda!

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi bir püf noktası vermişsin.Baya çıkmış yağ.Maharetli seni :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ryunosuke Akutagava - Raşomon

 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Düşünmemiz Lazım

Bugün sosyal medyada denk geldiğim bir paylaşımı bende sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ryunosuke Akutagava - Tuhaf Bir Hikaye

 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Dün Seni Gördüm Rüyamda

 

Safiye Çetinkaya - Eylül Vurgunu

Merhabalar Geçtiğimiz hafta pazar günü ailemle birlikte Uludağ gezisine gitmeye karar vermiştik. Malum bir kitap kurdu olarak da yanıma kitap almaktan geri kalmadım. Okumakta olduğum kitap kalınlığı itibariyle taşımada sıkıntı yaratacağından incelerden elime geçen ilk kitabı çantama tıkıştırdım. Bu da A101 kitap alışverişlerinden kütüphaneme kazandırdığım Safiye Çetinkaya'nın Eylül Vurgunu isimli kitabıymış.