Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Haziran, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

30 Şarkı Meydan Okuması 11 - Dinlemekten Asla Bıkmayacağın Bir Şarkı

Merhabalar 30 Şarkı Meydan okumasında 11 numara.

28.06.2017 A101 Kitap Alışverişim

Merhabalar Dün akşam iş çıkışında aklıma A101 Markete gelecek kitaplar geldi. Dedim "Beyda şansını dene. Belki raflara koymuşlardır." İşten eve dönüş yolumda bir şubesi var. İstikamet market.

2 Günlük Yoncalı Kaçamağı

  Merhabalar Eskilere göre bayram, yenilere göre tatil kavramı olan bayramlar bizim içinde tatil kavramına giriyor. Her ne kadar 3 günlük bayram tatili olsa da; biz yine de kendimizi atacak bir yerler bulduk ve soluğu tatilde aldık.

Aliexpress Alışverişim 4

Merhabalar Aliexpress alışverişlerim peyder pey gelmeye devam ediyor. Neler gelmiş? Hep beraber bakalım.

15.06.2017 Kitapyurdu Kitap Alışverişim

Merhabalar Bu sıralar size bol bol kitap alışverişi yazacağım. Bu sıra yine benim kitap alışveriş aşkım tuttu ve bir sürü kitap aldım. Doydum mu peki? Asla. Daha çok kitap alışveriş yazısı okursunuz. Hadi neler almışım bakalım.

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

Merhabalar Ramazan geliyordu, geldiydi, gele yazdıydı derken, bir Ramazan daha geldi geçti. Ramazan oruçlarımızı tuttuk. Allah kabul etsin inşallah ve şükür bayrama kavuştuk.

23.06.2017 A101 Kitap Alışverişim

Merhabalar Dün babaannemi ziyarete gittim. Kendisi evde yoğurt kalmadığını söyledi. Hemen evinin karşısında A101 Market var. Neyse markete girdim. Maksat sadece yoğurt almak değil mi? Siz öyle sanın.

Tatile Giderken Alınacaklar - Valizimde Ne Var?

Merhabalar Ramazan ayı bitiyor ve inşallah havalar da ısınmaya başladı. Yaz ve tatil sezonu açılırken -ki gezmeyi seven bir aile olarak bizim sezon hiç kapanmıyor- sizlere tatil hazırlıkları yaparken işinize yarayacağını düşündüğüm bir konuyla geldim.

Hindistan Cevizi Yağı

Merhabalar Hindistan cevizi yağını bir çok blogger arkadaşımdan ve çevremden sıkça duydum. Fakat hindistan cevizi sevmediğimden es geçtim. Ancak kullandıktan sonra bu zamana kadar neden almamışım diye kendime de kızdım. Zira evin her bölümünde acayip işlevli, hatta bana göre yedeği olması gereken bir ürün. Hadi bakalım ben nerelerde kullanmışım?  İşlevleri neler? 

Kadir Gecemiz Hayırlara Vesile, Dualarımız Kabul Olsun İnşallah.

  Merhabalar Ramazan geliyor. Geldi derken; bitmesine 3 gün kaldı ve geldik bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesine.

İnstagram Hesabımda Çekiliş Var

Merhabalar Okuduğum kitapları paylaşmak adına instagram hesabımdan bir çekiliş başlattım. Aslında uzun zamandır bunu yapmak niyetindeydim fakat bir türlü fırsat olamamıştı. Kitaplığımı düzenledikten sonra da yenilere yer açmak adına çekilişle kitaplarımı dağıtmak için güzel bir fırsat oldu. Zaman zaman yine çekilişler yapacağım. Dağıtılacak çok kitap var. 

Oğlum Kitaplarını Paylaşıyor

Merhabalar Yağmurlu bir Eskişehir gününde, damlalar camları döverken yazıyorum size bu satırları. Yağmurlu ve oruçlu bir günde yapılacak en güzel şeylerden biri yatmak aslında ama uzun zamandır oğlumla yapmak istediğimiz masal kitaplarının kitaplığından ayrıştırılması işine koyulduk. 

Işıl'ca - Köle

Merhabalar Kitaba nasıl başlasam, neresinden tutsam bilemiyorum. Işıl'ca Bir Türk Masalı serisini bayıla bayıla okuyan ben maalesef Köle için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Gelin en iyisi ben size baştan anlatayım.

30 Şarkı Meydan Okuması 10 - Seni Üzen Bir Şarkı

Merhabalar 30 Şarkı Meydan okuması ve apartman sohbetlerimi bir an önce bitirmek niyetindeyim. Ama kendi yayınlarımda olduğundan yavaş ilerliyor. Sağlık olsun. Geldik 30 şarkı meydan okumasında 10. şarkımıza.

Özlem Aydemir - Genç Patron

Merhabalar Geçen sene gittiğim Kuşadası bayram tatilinde otelde iki günde bitirdiğim bir kitapla geldim.

30 Şarkı Meydan Okuması 9 - Seni Mutlu Eden Bir Şarkı

Merhabalar  30 Şarkı Meydan Okuması ve ben geldim 9.şarkıya.

30 Şarkı Meydan Okuması 8 - Bağımlılıklar Hakkında Bir Şarkı

Merhabalar 30 Şarkı Meydan Okumasında 8.şarkımıza sıra geldi. 

Peyniraltı Edebiyatı Dergisi

  Merhabalar Peyniraltı Edebiyatı Dergisi kitap alışverişim sırasında hediye olarak gönderilen bir dergiydi. Benim gibi meraklı olabilecek kişiler için dergi içeriğini ve yayımlanan bir kaç şiiri paylaşıyorum. 

Apartman Sohbetleri 9 Çocukken En Korktuğun Şey?

Merhabalar Biliyorum Apartman Sohbetleri yazı dizisi çok uzadı. Biriken o kadar çok yazı var ki hangisini yayımlasam karar veremiyorum. Mecburen ortaya karışık devam ediyorum. Şimdi geldik 9.sorumuza.

10.06.2017 Yver Rocher Alışverişim

  Merhabalar Her ne kadar havalar henüz ısınamamış olsa da elbet ısınacaktır diye ümit ederek tatil hazırlıklarına başlamış bulunuyorum. Bayram sonrasında gideceğimiz tatil için güneş ürünlerimi aldım ve sizlere taze taze alışveriş yazısıyla geldim. Yver Rocher güneş ürünlerini çok merak ettiğimden bu yılki güneş ürünleri alışverişimi Yver Rocher mağazasından yaptım. Zira hayvanlar üstünde test edilmemesi, paraben, boya vs. içermiyor olması nedeniyle tercih ettim. Hadi bakalım neler almışım.

Enes Karademir - Yarim

Merhabalar Enes Karademir Yarim kitabı yazar tarafından bana gönderilen bir kitap. Kendisine bu nazik davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum.

Apartman Sohbetleri 8 En Büyük Çılgınlığın?

Merhabalar Apartman Sohbetlerinde 8.sorumuza geldik. Benim sizlere vereceğim, şu ana kadar kimsenin bilmediği bir sırrımı da içeren cevabımla devam ediyoruz. Hadi toplanın bakalım. Anlatmaya başlıyorum.

30 Şarkı Meydan Okuması 7 - Yolculukta Dinlenecek Bir Şarkı

Merhabalar 30 Şarkı Meydan Okumasıyla devam ediyoruz. 7.sırada bakalım ne varmış?

Goji Berry Yeşil Çay (Green Tea Goji Berry)

Merhabalar Hayatıma değer kattığını düşündüğüm çaylar dizisini daha önceden yazmıştım.  Bitki Çaylarım  yazısından okuyabilirsiniz. Ancak bugün sizlere o yazıya koymadığım başka bir bitki çayı önerisinde daha bulunacağım. Gojjy Berry Yeşil Çay.

Sümeyye Kalyoncu - Heves

Merhabalar Sümeyye Kalyoncu sosyal medyada kendisini takip ettiğim çok tatlı bir hemşire aynı zamanda. Uzun zamandır kitabını okumak niyetindeydim ve sonunda okudum bitti. Kitabını okumadığım her an sanki kendisine ihanet ediyormuşum gibi geldi. Nedendir bilmiyorum çok yakın hissettim kendime. Oysa ki konuşmayı bırak, bir selamımız bile yok. Neyse. Hadi kitaba geçelim.

Apartman Sohbetleri 7 En Saçma Zevkin?

Merhabalar İhmal ettiğim Apartman Sohbetlerimizin 7.soruyla devam ediyoruz. Sıradaki sorumuz ise En Saçma Zevkin? Bir çok saçma zevkim arasından en belirgin olanını yazayım o zaman.

Yarıyıl Reading Challenge 2017

Merhabalar Hali hazırda elimdeki mimleri bitirememişken, yeni bir challenge merhaba demek akıl kârı mıdır? emin değilim. Hangisini tamamlayacağımı şaşırmış olsam da konu kitaplar olunca katılmadan da edemedim doğrusu. Gerçi katılmam bir açıdan da elimde beklemekte olan, üzerine sürekli kitap alındığı için okunma sırası geçen kitaplarım içinde güzel fırsat olacak. 

9.Kadıköy Kitap Günleri 03 - 11 Haziran 2017

Merhabalar Bir süredir sizlere güzel ülkemin fuar haberlerini veremiyordum. Hali hazırda fuar yoktu ya da ben kaçırdım emin değilim. Hadi birazcık da fuarları gezelim ve Haydaraşa Garı'na, İstanbul'a uzanalım. 

Terbiyeli Tavuk

Merhabalar Dün paylaştığım tavuk köfte tarifinin ardından tavuklu bir tarifle devam ediyoruz. Malum Ramazan ayındayız ama sağlıklı beslenmeden de geri kalmıyoruz. Bu nedenle de sizlere değişik bir tarif vereceğim. Bilen var mı? emin değilim ama ben öğrendiğimden beri tavuğu şayet vaktim varsa bu şekilde pişirmeye gayret ediyorum. Önce tarif verelim, detaylara sonra geçelim.

Tavuk Köfte

Merhabalar Sağlık yaşam sürecimize devam ederken, tavuğu değişik şekillerde yemek isteyenlere güzel ve kolay bir tarifim var. Malum Ramazan ayındayken iftar ya da sahur menüsünde bile kullanabilirsiniz.