Ana içeriğe atla

Julie Garwood - Sır

Merhabalar

Kitap kardeşime göndermek için aldığım ama okumadan göndermeye kıyamadığım bir kitap. Julie Garwood ve Sır.

Judith küçük bir çocukken Frances Catherina ile tanışır ve arkadaş olurlar. Bu arkadaşlıkları her yıl aynı zamanlarda görüştüklerinde pekişir ve dostlukları ilerler. Çocukken Judith ve France Catherina birbirlerine bir söz verirler. Zaman ilerlemiş ve artık bu sözü tutma zamanı gelmiştir. France Catherina doğum yapacaktır ve Judith onun yanında olmak zorundadır. Fakat ortada bir sorun vardır. Judith İngiliz, France Catherine İskoç'tur. Judith'in gelebilmesi için İskoç heyetin izni, ayrıca belirlenecek bir kişinin de gidip Judith'i getirmesi gerekmektedir.

France Catherine bu durumu kocasına söylediğinde kocası zor durumda kalır ancak yine de heyetten izin almayı başarır. Normal koşullarda Judith'i France Catherina'nın kocası getirmelidir ama hamile olduğundan dolayı Patrick karısının yanından ayrılamaz ve Patrick'in abisi bu görevi el mecbur üstlenir. Maitland Bey'i olan Iain istemeyerek de olsa Judith'i almaya gider. Aklında tek bir düşünce vardır. İngiliz olduğundan dolayı Judith güvenilmezdir ve nasıl olsa gelmeyeceğini belirtecektir. Bu durumda Iain ise vakit kaybetmeden geri dönecektir. Fakat Iain gittiğinde gördüğü manzara karşısında adeta büyülenir. Judith nefes kesicidir ve kesinlikle kendileriyle birlikte geleceğini belirtmiştir. 

Iain Judith'i almaya gittiğinde olumsuz karardan o kadar emindir ki; Judith'in gelme kararını duyduğunda afallar. Yine de söz sözdür ve Judith'i alıp geri dönüş yoluna geçer. Sekiz gün boyunca yolculuk yapan ikili ister istemez aralarında oluşan akıma kendilerini kaptırırlar ama yolculuk bittikten sonra yine iki yabancıya dönüşürler. Çünkü görev bitmiştir. Herkes normal hayatına geri dönmelidir.

Judith'in arkadaşının yanına gitmesinin başka bir amacı daha vardır. Maclean Bey'i olan ve öldüğü sanılan babasını bulmak. Ancak bir sorun vardır. Gittiği yerdeki kişiler Maclean'larla düşmandır. Bu sır Judith'in başını belaya sokacağından kimseye bir şey söyleyemez. Bu sırrı sadece France Catherine bilmektedir. Sır arkadaşında güvendedir. Burada kaldığı süre içinde Maclean bey'ine ulaşmaya çalışan Judith aynı zamanda Iain'a çekilmeye başlar ve sırrı saklaması zorlaşır. Tüm bu süreçte Judith ve Iain birbirlerine aşık olurken, sır yüzünden hayatları ne tarafa sürüklenecektir? İlişkileri bu sır yüzünden sekteye uğrayacak mıdır?

Julie Garwood'ın okuduğum ikinci kitabı Sır. İlk kitabını da beğenmiştim. Bu kitabını da beğendim. Sonu tahmin edilebilir bir kitap. Benim şezlong kitabı dediklerimden. Julie Garwood kitaplarını kitap kardeşlerim sayesinde okuma şansı bulacağım sanırım. Bu sayede de sizlerle de paylaşabiliyorum.

Kitap çok eski dönemde geçtiğinden kadın-erkek ilişkileri tabii ki erkek egemen olarak yazılmış. Bu bazen sinir bozucu olsa da; eski dönemleri düşündüğümüzde göze batmıyor. Yazar o dönemlerde kadınların ne kadar zor şartlar altında olduklarına dikkat çekiyor. Judith ve France Catherina arasındaki dostluk çok güzeldi. Arkadaşı sırrını kocasına rağmen sakladı. Genel olarak okunabilir ve keyif alınacak bir kitap.

Yeni yazılarımda görüşünce dek, gülümseyin. Okuyun ve hayata dair notlar alın. Mutlu pazarlar.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

New York Times çok satanlar yazarı Julie Garwood nefes kesici bir aşk hikâyesiyle sizleri bir kez daha büyüleyecek. Tüm zamanların en sevilen romanlarından birini okumaya hazır olun!

Judith Hampton gururlu olduğu kadar güzel de bir kadındır. Çok sevdiği İskoç çocukluk arkadaşı doğum yapmak üzeredir, bu yüzden Judith yanında olacağına dair ona söz verir. Fakat İngiltere'den İskoçya'ya gitmesinin özel bir sebebi daha vardır: Hiç tanımadığı babası Maclean Beyi'ni görmek. İskoç topraklarına giderken kendisine eşlik eden Maitland Beyi, Iain Maitland gibi ilgi uyandıran bir adamla daha önce hiç karşılaşmamıştır.


Judith Maitlandlar'ın geleneklerine ve kurallarına uyum sağlamaya çalışırken, Iain'in ilgisinden ve özeninden keyif almaya başlar. Yaşadığı tüm zorluklara karşın aşkın sıcaklığını ruhunda hisseder. Ancak geçmişe dayanan o yıkıcı sır gerçek aşkı etkileyecek midir?

“Olağanüstü… Duygu yüklü, sevgi dolu bir aşk hikâyesi.” Romantic Times

“Garwood her zaman olduğu gibi bu eseriyle de kendini kanıtlıyor. Sakın kaçırmayın!” Rendezvous


Basım Yılı : 2010

Sayfa Sayısı : 478

Epsilon Yayınevi

Yorumlar

  1. SIR isimli o kadar çok kitap okudum ki bu da çok güzeldi; ama favorim Nermin Bezmeninki

    YanıtlaSil
  2. Tanıtım yazını okuyunca kitabı okumuş olduğumu fark ettim. :) Ama Düğün ve Gelin kesinlikle daha güzel. Bir de Düşler Ülkesi var ama yazarı Judith McNaught'tu yanılmıyorsam, o en favorim. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Borsada Short Pozisyon

 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz