Ana içeriğe atla

Judith Mcnaught - Cennet

Merhabalar

Bu kitabı sevgili Ankaralı kitap kardeşim sayesinde okudum ve iyi ki de okumuşum. Öncelikle kendisine beni böyle bir kitapla ve yazarla tanıştırdığı için çok teşekkürler. Gerçekten Matt ve Meredith'i okumak çok keyifliydi.

Meredith Bancroft anne sevgisinden uzak, babasının baskısı altında bir çocukluk geçirmiş, zengin bir ailenin kızıdır. Öyle ki hayatıyla ilgili tüm kararları her zaman Philip Bancroft yani babası almıştır. Lise dönemine gelene kadar Meredith'in hayatında doğru dürüst bir arkadaşı bile olmazken, kendi aile yapısıyla zıt olan Lisa ile arkadaş olur ve sıkıcı hayatından biraz olsun kurtulur. 

Meredith 18 yaşına geldiğinde Bancroft şirketinin verdiği bir yemekte çelik işiçisi olan Matt ile tanışır. Herkesin ve özellikle de babasının Matt'i aşağılaması sonucu Matt'i koluna takarak yemekte dolaşır. Babası bu duruma çok sinirlenir ve Meredith'i eve gönderir. Meredith eve giderken Matt ile karşılaşır ve birlikte eve giderler. Her şey bir anda gelişir ve Matt ile Meredith birbirlerine çekilerek birlikte olurlar. 

O geceden kısa zaman sonra Meredith hamile olduğunu anlar. Matt'in yanına giderek durumu anlatır ve evlenmeleri gerektiğini söyler. Matt durumu kabul eder ve Philip Bancroft'a duyurmadan evlenmeyi başarırlar. Fakat asıl sorun Meredith'in babasının bu evliliği duymasından sonra başlar. İkiliyi ayırmak için elinden geleni yapan Philip isteğine kavuşur. Çiftin boşanmalarını sağlar.

Aradan geçen 11 yıl sonunda Matt ve Meredith bir davette karşılaşırlar. Ama ikisi de geçmişte kalan kişiler değildir. İkisi de değişmiş, ikisi de geçmişle kendileri bilemiştir. Neredeyse iki ezeli düşmandır ve bu durum en çok Philip Bancroft'un işine gelmiştir. Bundan sonrasında hem eski defterlerden, hemde rekabetten dolayı ortada sessiz ve soğuk bir savaşa dönüşür. Bu savaşın galini aşk mıdır? yoksa nefret ve gurur mu kazanacaktır?

Judith Mcnaught ve Cennet kitabını sevdim. Son ana kadar gerçekten güzel ve şaşırtan bir kitaptı. Meredith ve Matt aşkını gerçekten iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Meredith'in babasından ise nefret ettim. Aksine Matt'in babasını da bir o kadar sevdim. Meredith'in babası nasıl gaddar bir babadır. İnsanı hayattan soğutur. Bunca olay arasında Meredith'in her şeye rağmen babam demesi de iyi mi? kötü mü? gerçekten bilemedim. Kitapta gereksiz uzatılan bölümler vardı ve bu bölümlerde açıkçası sıkıldım. Uzatılan bölümler yerine Meredith ve Matt'in olduğu bölümler daha fazla yazılabilirdi. Kitabın sonu ise daha uzun olabilirdi. Klasik bir zengin kız, fakir oğlan romanının biraz daha değiştirilmiş hali. Ama okunabilir mi tabii ki okunabilir. Bulursanız. Çünkü basımı yok. 

Yeni yazılarımda görüşene dek, kendinize iyi bakın. Okumayı ihmal etmeyin. Gülümseyin. Gezin. Hayat kısa. Tadını çıkarın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Bancroft mağaza zincirinin mirasçısı Meredith, babasının baskıcı dünya görüşü nedeniyle yalnız ve mutsuz bir çocukluk geçirmiştir. On sekiz yaşındayken hayatına giren Matt, deneyimsiz genç kızın dünyasını aşkla donatır. İki genç de ışığa kavuşmak için ölümü göze alan pervaneler gibi kendilerini aşk ateşine atarlar. Ancak acıklı rastlantılar ve Philip Bancroft'un korkularından kaynaklanan tutuculuğu her şeyi tersine çevirir. Aşk her iki genç için de üstüne perde çekilip unutulması gereken bir duyguya dönüşür. Yıllar sonra tekrar karşılaşıncaya kadar... Fakat yıllar pek çok şeyi değiştirmiş, ikisinin de önünde başka ufuklar açmıştır...

Basım Yılı : 2010

Sayfa Sayısı : 565

Epsilon Yayınevi

Yorumlar

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Gülşen - Bangır Bangır

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?