Ana içeriğe atla

İlk Yurtdışı Alışverişim : Aliexpress

Merhabalar

Bugün sabah gelen bir kargo yazımı sıcağı sıcağına yazmak istedim. Sabah sabah yüzüm(üz) de gülümseme oluşturan ve bu kadar kısa sürede elimize ulaşan kargo. Gerçekten süper.
Fotoğrafta görmüş olduğunuz ürünleri işyerimden arkadaşımla AliExpress sitesinden sipariş verdik. Yaklaşık olarak 15 gün önce sipariş verdim. Aslına bakarsanız ürünlerin temin ve teslim süresi en az 27 günden başlıyordu. Bu kadar kısa zamanda geleceğini hiç tahmin etmemiştik. Hatta her gün ofiste Ali Amca geldi mi? diye de espirisi de oluyordu. Bu sabah çalan telefonla alt katta aldım soluğu ve hemen paketleri açmaya başladık. O kadar heyecanlıydık ki, hangi ürünlerin geldiğine bakmak için paketleri adeta yırtarcasına açtık.

Çanta organizeri almayı uzun zamandır düşünüyordum. Kırmızı olanını çantamda kullanmak üzere aldım. Hatta fotoğrafta doldurulmuş hali var. Sizlere göstermek için hemen yerleştirdim. Bunu dolu biçimde çantalar arası transfer yapabilirsiniz. Böylelikle hem daha derli toplu eşyalara sahip oluyorsunuz, hem de .... eşyam diğer çantamda kaldı derdinden kurtuluyorsunuz. Ürünün gözlerini çok sevdim. Hem ön kısmında hemde arka kısmında bir sürü gözü var. Ayrıca iki fermuarlı ve ortada bir büyük göz bulunuyor. Mor olanlarından biri ve siyah olan yine bana ait. Diğer kalan iki mor işyeri dışından arkadaşımın. Siyah olanı eşim arabaya koyacak.Kendisinin arabada bulunmasını istediği ürünleri için. Mor olanını da benim ve oğlumun ihtiyaçları için arabaya koymayı düşünüyorum. İçinde kitap, kırtasiye malzemesi ve bir kaç kişisel malzeme olacaktır. Zira bazen canımız sıkılıp şehir dışı yapabiliyoruz ve araba da giderken kitap okumayı çok seviyoruz. Araçta yedek kitap güzeldir. Arkadaşımın aldığı organizerleri fotoğraflamayı unutmuşum. Siteden renklerini aşağıda paylaştım.
Fiyatı 2,27.-$ Türkiye'de : Yaklaşık 25,00.-TL'den başlıyor. Aradaki fark neredeyse 3 katı.

Sağlı sollu görmüş olduğunuz kalem kutulardan kırmızı olanını kendime, yeşili oğluma aldım. Ama kalıbımı basarım yine bende kalmayacak. Oğlum el koyacak. Fiyatı : 1,47.$ Türkiye'de yaklaşık 10,00-15,00.-TL arasında değişiyor. Fark yaklaşık 2-3 katı

Ortadaki kozmetik çantası çok fazla ürün almayacak ancak günlük kullanımda yanımda olacaklar için ideal bir çanta. Daha büyüğü de zaten taşıma açısından sıkıntı. Fiyatı : 1,15.-$ Türkiye'de yaklaşık 10,00-15,00.-TL arasında değiyor.Fark yaklaşık 2-3 katı.

Takı Organizeri uzun zamandır almayı düşünüyordum. Fakat burada yaptığım bir hata var. Ürünün boyutuna bakmamışım. Fotoğrafta daha büyük görünüyordu. Bir bölmesi denedim bir çift küpe alacak durumda. Bu nedenle de sadece 10 çift küpe alabilecek. Ne yazık ki ilave sipariş girmem gerekecek. Burada belirtmem gereken bir diğer memnun edici durum ise seyahate giderken yanınıza alınabilecek boyutta olması. Ürünü sevdim. Fiyatı : 0,75.-$ Türkiye'de yaklaşık en uygunu 5,00.-TL'den başlıyor. Boyutuna göre fiyat değişiyor. Fark yaklaşık 2 katı.

En altta gördüğünüz seyahat boy kutular gece gündüz kremi ya da herhangi bir kremi taşımak için alındı. Malum bir haftalık tatilde yanımızda koca koca krem şişelerini taşıyoruz. Gereksiz yere ağırlık. Bir de evimizin 4.kat ve asansörsüz olduğunu göz önünde bulundurursak, valiz yaparken daha makul hazırlamak gerekiyor. Fiyatı : 0,43.-$ Türkiye'de yaklaşık 10,00.-TL bazı yerlerde 8,00.-TL olan da var. Fark yaklaşık 6 katı.

Peki siparişimden genel olarak memnun kaldım mı? Biraz da bu konulardan bahsedelim. 

Satıcıların görsellerini yayınladığı ürünlerle birebir aynıları geldi. Ürün kaliteleri çok iyi. Taşıma esnasında hasara uğramamış. Üstelik zamanından çok çok önce geldi. Satıcıların hepsine çok çok teşekkürler. Ancak buradan ilk defa yurt dışı alışverişi yapacaklara tavsiyelerim olacak.
1- Öncelikle mutlaka sanal kart kullanın. Hatta yapabiliyorsanız tek defalık sanal kart oluşturup sonrasında iptal edin ve yeni bir sanal kart tanımlaması yapın. Bu tarz sitelerden alışveriş yaparken kredi kartınızı nasıl olsa sürekli alışveriş yapıyorum diye kesinlikle kayıt etmeyin. Üşenmeyin. Her defasında kart bilgilerini girin. Son pişmanlık neye yarar? sözü tam da bu durum için geçerli. 

2- Ürünlerinizi takip edin. Satıcılar ile iletişim halinde olun.

3- Ürün temin süresi içinde gelmezse hemen para iadesi talebi yapın. Süreyi geçirirseniz iade için çok geç kalmış olursunuz.

4- Taşıma sırasında kırılacak, hasar görecek ürünleri sipariş etmeyin. Zira uzun yoldan geleceği için kırılma ihtimalini göz önünde bulundurun. 

5- Gümrük Kanunları gereği Kozmetik ve Gıda zaten sipariş etmemeniz gerekiyor. Fakat verirseniz de Gümrük'ten geçmez haberiniz olsun.

6- Gümrük'ten tek satıcıdan sipariş limiti 30,00.-$ Tek alışverişte bu rakamı geçtiğiniz zaman vergiye tabi oluyorsunuz. Buna istinaden aynı satıcıdan ürün alacaksanız ve limiti geçiyorsa mutlaka parçalı sipariş verin ki vergi ödemesine maruz kalmayın. 

7- Gelen ürünlerden yıkanabilecek ürünleri mutlaka dezenfekte edip kullanın.

8- Son olarak sabrınız ve zamanınız varsa sipariş verin. Zira her sipariş bu kadar kısa zamanda gelmiyor. Acil ihtiyaç duyduğunuz ürünleri sipariş vermeyin.

Bugünlük benden bu kadar. Aliexpress sitesinden daha gelecek ürünlerim var. Onlar geldiğinde de sizlerle paylaşırım. 

Allah'a emanet olun. Hoşça kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

Borsada Kredili İşlem Nedir?