Ana içeriğe atla

Müjde Aklanoğlu - Bana Sevmeyi Anlat

Merhabalar

Bir hastane odası.
Sedye de genç bir kızın bedeni. Başında duran yıkılmış abisi. Hayat dolu bir kızın bunu neden yaptığını sorgularken, kız kardeşine verilen söz edilen yemin.

Rüzgar kararını vermiştir. Kız kardeşine bunu yaptıranı bulacak ve ne pahasına olursa olsun kız kardeşinin intikamını alacaktır.

Rüzgar kız kardeşinin ölümüne neden olan kişiyi bulduğunda aklında intikam yeminleri vardır. Tek düşündüğü kız kardeşi Pelin'in rahat uyumasıdır. Bu kadar hayat dolu bir kızın ışığını söndüren kişinin ciğerini, sökmek ister.

Esme hayatının baharında bir kızken abisinin yaptığı bir hata yüzünden Rüzgar'la zorla evlendirilir. Hayallerini ve umutlarını yıkan bu adamdan ölesiye nefret etmektedir. 

Esme başta evlenmek istemez. Fakat Esme'nin ailesinin başka seçim şansı yoktur. Yoksa bu adam hayatlarını mahvedecektir. Evdeki kızlardan biri ile Rüzgar evlenecektir. Eğer Esme evlenmezse küçük kardeşi Ecem sıradadır. Esme kardeşi daha çok küçük olduğu için bu durumu kabullenemez ve mecburen evlenmeye razı olur. 

Rüzgar hiçbir zaman Esme'ye karısı gözüyle bakmamaktadır. Çünkü o intikam peşindedir. Karısı yaptığı kişinin abisi Rüzgar'ın kardeşinin hayatını mahvetmiştir. Rüzgar bunu kesinlikle yanlarına bırakacak biri değildir. İntikam duygusuyla karısına yapmadığı eziyeti bırakmaz.

Esme ne yaparsa yapsın Rüzgar'ın elinden kurtulamaz. Kaderine razı olmaya başlar. 

Zaman geçtikçe Rüzgar karısına alışmaya hatta onu sevmeye başlar. Ancak bunu başlarda kendisine yediremez. Onun intikam duygularına ne olmuştur. Esme'ye aşık olmamalıdır. 

Esme'de Rüzgar'a karşı farklı duygular ve beklentiler içine girmeye başlamıştır. İkilinin hayatları rayına oturmuş Rüzgar intikam duygularından vazgeçmiş görünmektedir. Hatta Esme'ye eskiden olduğundan da iyi davranmaya başlar.

Fakat Esme'nin Abisi bir gün Rüzgar'ın ofisini ziyaret eder. İkilinin hararetli konuşmaları sırasında Rüzgar'ın yakın arkadaşı Cem'de vardır. Fakat konuşmalar sırasında tatsız sözler sarfedilir ve bunu duyan dördüncü kişi Esme'dir. Hayatının en güzel gününde Rüzgar'ın ofisine anne baba olacağı haberini vermek için gelen Esme Rüzgar'ın abisine söylediği sözlerle yıkılır. Çünkü Rüzgar Esme'yi intikam duygusuyla kullanıyordur. Esme'nin varlığından habersiz tartışma devam ederken, Esme bundan sonraki hayatına Rüzgar'sız devam etmek üzere karnında bebeğiyle bilinmeyen bir yolculuğa çıkar.

Müjde Aklanoğlu Bana Sevmeyi Anlat. Genç bir yazar olmasına karşın olayları toparlayabilmesi ve aktarımı bence gayet başarılı. Rüzgar ve Esme'yi okurken kendimden geçtiğimi söylemeden edemeyeceğim. Hele sonundaki şarkı gerçekten takdire şayandı. 

Esme'nin kaçışından sonra ne olacak? Rüzgar Esme'yi bulamayınca ne yapacak ? Peki ya intikam ? Kim haklı ? Kim haksız ? Bu aşk oyunda yenen kim? yenilen kim ? Peki ya galip var mı? Rüzgar Esme'yi bulabilecek mi? Rüzgar gerçekten seviyor mu yoksa amaç sadece intikam mı? Esme'nin karnındaki bebek ne olacak? Rüzgar baba olacağını öğrenebilecek mi? Yoksa Esme bebekten mi kurtulacak? Kalemine sağlık Müjde Aklanoğlu. Yeni kitaplarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Tanıtım Bülteninden

"Rüzgâr Esme'yi öğrenecek"

Karanlıktan çıkıp aydınlığa kavuşmanın, cehennemin buz tutup
Cennetin var oluşuna tanık olun…
Sevgisiz bir adamın merhametsiz yüreğine, ilmek ilmek aşkın dokunmasını keşfedin! Tutkunun nefretle savaşını, intikamın aşka yenilişini okuyun…
Rüzgar'ın tatlı bir sevdayı kuşanıp, mutlu bir meltemle Esme'sine eşlik edin. Onların aşk şarkısını birlikte söyleyin…
O hiç istemese de karanlığın içinde doğdu. Babasının, kara 
Vicdanının ve geçmişinin pis izlerini silmeye çalışarak yaşamayı seçti. Başardı da… Ta ki, kader onun elinden en değer verdiği varlığı alıp, içinde yeşerttiği son insaf kırıntısını da yok edene kadar…
İşlemediği bir suçun müebbet yiyen sanığı olarak, vicdansız bir kalpte hapsedilmesine karar verildi! Acılarla sınanıp, vicdanla temizlenip, aşkla yüceltilmesine…
Esme karşısında gördüğü kopkoyu zindan gibi karagözlerin içinde kendini kaybederken, vicdanı tipsiz bir kuyuya dönüşmüş
Rüzgar'ın ışığı olabilecek mi?
Peki, ya Rüzgâr! Sevmeyi, sevilmeyi; en önemlisi de Esme'yi öğrenebilecek mi?
Tutkulu bir aşkın hüküm sürdüğü bu roman ellerinizi yakacak, yüreklerinizi fethedecek...


Sayfa Sayısı : 736

Basım Yılı : 2014

Parola Yayınları

Yorumlar

  1. Bu şahane yorum için çok teşekkürler... Bu kadar net ve aynı anda heyecan uyandıracak bir sophiyle bırakmak herkesin harcı değildir... :D Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Asıl güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Yaşadığım duyguları aktarmaya çalıştım. Umarım başarılı olabilmişimdir.Yeni kitaplar ve yeni heyecanları sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. "BANA SEVMEYİ ANLAT"çıkış tarihi 2014.BEYDA'NIN KİTAPLIĞI'nın yorumunun tarihi Mart 2015.Benim BEYDA'NIN kitaplığının yorumunu ayakta alkışlamamın tarihi Haziran 2015.Tarihleri vememin sebebi DEĞERLİ olanı an itibarı ile elimizde tutma çabasına dahi girmedn gerektiği değeri vermeyip tükettip bol keseden savuruyoruz.Bu duruma gerekçe " kendimize"bile göstermiyoruz.Hayatdan birgün daha borç alarak yaşadğmız halde veresiye defterimize toparlmak için bile göz atmaktan yüksünüyoruz evet keendimizi bu iyilikten kendimiz men ediyoruz.Dünü(mecazen dünü deyil gerçek zmn dilimi olan dünü)bugün hatrlamyorken, ben MÜJDE AKLANOGLU'nu ve kitaplarını bulmuşluğumun verdiği haklı gururu ile BEYDA'NIN KİTAPLIĞI'NIN YORUMUNU ayakta alkışlıyorum.Bir kişiyim ama öylesine bir çoğkluk olmaktansa sesli tekliğimle gurur duyarm ancak.Ve BEYDA'nın KİTAPLIĞI'nın kendi yorumunda belirttiği üzre"Yeni kitaplar ve yeni heyecanları sabırsızlıkla bekliyorum " SENİ VE KİTAPLARINI SEVİYORUM TÜKENMEZ KALEMİM 😊.

    YanıtlaSil
  4. "BANA SEVMEYİ ANLAT"çıkış tarihi 2014.BEYDA'NIN KİTAPLIĞI'nın yorumunun tarihi Mart 2015.Benim BEYDA'NIN kitaplığının yorumunu ayakta alkışlamamın tarihi Haziran 2015.Tarihleri vememin sebebi DEĞERLİ olanı an itibarı ile elimizde tutma çabasına dahi girmedn gerektiği değeri vermeyip tükettip bol keseden savuruyoruz.Bu duruma gerekçe " kendimize"bile göstermiyoruz.Hayatdan birgün daha borç alarak yaşadğmız halde veresiye defterimize toparlmak için bile göz atmaktan yüksünüyoruz evet keendimizi bu iyilikten kendimiz men ediyoruz.Dünü(mecazen dünü deyil gerçek zmn dilimi olan dünü)bugün hatrlamyorken, ben MÜJDE AKLANOGLU'nu ve kitaplarını bulmuşluğumun verdiği haklı gururu ile BEYDA'NIN KİTAPLIĞI'NIN YORUMUNU ayakta alkışlıyorum.Bir kişiyim ama öylesine bir çoğkluk olmaktansa sesli tekliğimle gurur duyarm ancak.Ve BEYDA'nın KİTAPLIĞI'nın kendi yorumunda belirttiği üzre"Yeni kitaplar ve yeni heyecanları sabırsızlıkla bekliyorum " SENİ VE KİTAPLARINI SEVİYORUM TÜKENMEZ KALEMİM ��.

    YanıtlaSil
  5. "BANA SEVMEYİ ANLAT"çıkış tarihi 2014.BEYDA'NIN KİTAPLIĞI'nın yorumunun tarihi Mart 2015.Benim BEYDA'NIN kitaplığının yorumunu ayakta alkışlamamın tarihi Haziran 2015.Tarihleri vememin sebebi DEĞERLİ olanı an itibarı ile elimizde tutma çabasına dahi girmedn gerektiği değeri vermeyip tükettip bol keseden savuruyoruz.Bu duruma gerekçe kendimize bile göstermiyoruz.Hayatmızdan birgün daha borç alarak yaşadğmız halde veresiye defterimize toparlnmak için dahi bakmıyoruz.Evet kendimizi bu iyilikten kendimiz men ediyoruz.Dünü(mecaz anlamda deyil gerçek zmn dilimi olan dünü) bugün hatrlamyorken ben MÜJDE AKLANOGLU'nu ve kitaplarını bulmuşluğumun vermiş olduğu haklı gururu ile ayakta ALKIŞLIYORUM YAZARIMI.Bir kişiyim evet sesim ne kadar yükselebilir doğru.Ama sessiz bir çooğunluk olmakdnsa içten ve sesli tekliğimle gurur duyarm ancak.Ve BEYDA'nın KİTAPLIĞI'nın kendi yorumunda belirttiği üzre"Yeni kitaplar ve yeni heyecanları sabırsızlıkla bekliyorum " SENİ VE KİTAPLARINI SEVİYORUM MÜJDE AKLANOGLU(TÜKENMEZ KALEMİM)

    YanıtlaSil
  6. "BANA SEVMEYİ ANLAT"çıkış tarihi 2014.BEYDA'NIN KİTAPLIĞI'nın yorumunun tarihi Mart 2015.Benim BEYDA'NIN kitaplığının yorumunu ayakta alkışlamamın tarihi Haziran 2015.Tarihleri vememin sebebi DEĞERLİ olanı an itibarı ile elimizde tutma çabasına dahi girmedn gerektiği değeri vermeyip tükettip bol keseden savuruyoruz.Bu duruma gerekçe kendimize bile göstermiyoruz.Hayatmızdan birgün daha borç alarak yaşadğmız halde veresiye defterimize toparlnmak için dahi bakmıyoruz.Evet kendimizi bu iyilikten kendimiz men ediyoruz.Dünü(mecaz anlamda deyil gerçek zmn dilimi olan dünü) bugün hatrlamyorken ben MÜJDE AKLANOGLU'nu ve kitaplarını bulmuşluğumun vermiş olduğu haklı gururu ile ayakta ALKIŞLIYORUM YAZARIMI.Bir kişiyim evet sesim ne kadar yükselebilir doğru.Ama sessiz bir çooğunluk olmakdnsa içten ve sesli tekliğimle gurur duyarm ancak.Ve BEYDA'nın KİTAPLIĞI'nın kendi yorumunda belirttiği üzre"Yeni kitaplar ve yeni heyecanları sabırsızlıkla bekliyorum " SENİ VE KİTAPLARINI SEVİYORUM MÜJDE AKLANOGLU(TÜKENMEZ KALEMİM)

    YanıtlaSil
  7. Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Sizlerle birçok kitaplarda ve yorumların da buluşmak dileklerimizle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?